Jesteś w » Strona główna » AURIOL » 4-LD3091 » Opinie
PLIKI COOKIES: Serwis używa cookies. Więcej informacji w regulaminie serwisu. OK (wyłącz komunikat)

Opinie stacja pogody AURIOL 4-LD3091

(4.3 pkt)
Stacja pogody AURIOL 4-LD3091
  • Jakość:
    4.45 pkt
  • Funkcjonalność:
    4.32 pkt
  • Niezawodność:
    3.71 pkt
  • Dokładność:
    4.1 pkt
  • Koszt:
    4.86 pkt
Sortuj według: data | ocena | pomocność
    • (3.4 pkt)
      Roman S
    • Data dodania: 2015-03-21 11:53:22
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Korzystam ze stacji ponad 3 lata. Z początku nie miałem jednoznacznie wyrobionej opinii co do tego produktu. Zakup spisywał się poprawnie. Mając na uwadze cenę, myślę iż był to optymalny wybór. Jednak po tym czasie straciła nieco punktów na jakości i niezawodności.

      Głównie dokucza jej znacznie ograniczony zasięg miedzy czujnikiem zew.(temperatura/wilgotność), a jednostką bazową, w prostej lini jest to max 15 metrów (przeszkoda ściana cegła porotherm 25 + standardowy tynk bez zbrojeń). Pewien wpływ ma ustawienie czujnika np. obrót w pionie o 90st.

      Baterie już nie wystarczają na tak długo jak kiedyś (próbowałem różnych renomowanych marek). Na akumulatorkach jeszcze gorzej. Co do jednostki bazowej nie mam większych uwag. Jedynie może to, że kąt patrzenia na wyświetlacz w pionie mógł być lepszy tzn. (patrząc z góry widać bardziej wygaszone segmenty, natomiast z od dołu spada znacznie kontrast i cyfry, znaki są blade).
    • Produkt posiadam od kilku lat
    • Zalety
      ciągle w użyciu
      funkcje stacji bazowej
      zegar DCF i budzik
      niewygórowana cena
    • Wady
      zasięg czujnika spadek 50%
      krócej działające baterie
      • Jakość:
        3 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        2 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 9 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.4 pkt)
      Adam
    • Data dodania: 2011-09-15 20:31:20
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Co do migającej temp. zew., to zresetuj temp. zew. na przycisku CH trzymając go min. 3 sek., lub wyciągając baterie ze stacji i czujnika. Następnie włóż baterie najpierw do stacji i czujnika. Po ustawieniu postaw czujnik blisko stacji na parę godzin (najlepiej całą noc). Miałem to samo, ale po tej operacji od tygodnia jak ręką odją. Bardzo dobra stacja jak za te pieniądze
    • Zalety
      Tania
      funkcjonalna
      elegancki wygląd
    • Wady
      za krótko świeci podświetlanie
      za mała skala temp. zew. tylko do -20 st.C
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 7 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (3.8 pkt)
      ALTUS45
    • Data dodania: 2012-01-02 21:36:47
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Produkt nieudany;Od 4 miesięcy użytkowania zrywa średnio co tydzień synchronizacje z czujnikiem zewnętrznym.Pomaga wyjęcie na moment baterii z bazy
      i ponownym włożeniu ale na jakiś czas pomaga potem znowu to samo...Od dzisiaj czujnik zewnętrzny się zawiesił/świeci na stałe/a baza stoi z temp.zewn w miejscu i nie pomaga wymiana baterii.Przewidywalnośc pogodowa jest właściwa /podaje w/g ciśnienia a nie łącznie z wilgotnością/.Niewiem czy zakupic drugi czujnik czy zwrócic do Lidla.
    • Zalety
      cena
      funkcjonalnośc
    • Wady
      zawodny czujnik zewn.
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 6 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.33 pkt)
      Kamikazee
    • Data dodania: 2011-10-17 01:57:23
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Jestem zadowolony z tej stacji choć szybko zużywa baterie.
      Dla nowych użytkowników kilka wskazówek użytkowania:
      * gdy zewnętrzny czujnik nie pokazuje temperatury i wilgotności tzn. wskazania tych wartości migają należy go ponownie zsynchronizować go wystarczy dłużej przytrzymać klawisz CH. Jeżeli to nie pomoże należy wymienić baterie w czujniku jeśli nadal jest problem należy zmienić baterie w samej stacji pomimo tego, że nie pokazuje tego. Sam miałem problem z gubieniem sygnału czujki dopiero wymiana wszystkich baterii pomogła.
      * Gdy zegar nie chce się ustawić automatycznie polecam postawić stację przy oknie (parapecie) Ponowne automatyczne ustawianie czasu wywołacie naciskając jednocześnie klawisze + (plus) i - (minus).
    • Zalety
      Tania
    • Wady
      Szybko zużywające się baterie, nieprawidłowe wskazania, że baterie się wyczerpały.
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 6 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.6 pkt)
      mister
    • Data dodania: 2012-08-12 13:39:47
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Idealna stacja dla mieszkania w bloku.Posiada wszystko co niezbędne do okreslenia stanu pogody.Po prawidłowym ustawieniu idealnie pokazuje wsch.i zach.słońca,wilgotność i temp.Dokładność temperatury zewn.+/-2st.C,baterie w czujniku u mnie ponad 6 m-cy, w stacji dłużej.Chyba trafiłem na dobry egzemplarz za idealną cenę.Polecam!!!
    • Produkt posiadam od roku
    • Zalety
      tani,funcjonalny
    • Wady
      brak
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 5 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.2 pkt)
      Mateusz
    • Data dodania: 2011-09-25 21:30:09
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Było by cudownie, gdyby nie czujnik zewnętrzny. Stacje podaje parametry na zewnątrz, ale tylko przez parę godzin. Potem temperatura i wilgotność zaczynają migać pokazując stale tę samą wartość. Trzeba wyciągnąć baterie ze stacji (resetując ustawienia) aby jeszcze raz skomunikowała się z czujnikiem. I tak w kółko. Całe szczęści że w Lidlu zwracają pieniądze od ręki.
    • Zalety
      funkcje
      jakość
      cena
      wygląd
      dokładność
    • Wady
      komunikacja z czujnikiem zewnętrznym
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        2 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 5 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4 pkt)
      żaba
    • Data dodania: 2011-08-20 21:45:49
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Stacja działa na bateriach od dnia zakupu, już jakieś 4 m-ce, więc to jest na 5. Jedyna wada jaką zauważyłem to bardzo cichy alarm, prawie niesłyszalny przy normalnym poziomie hałasu, w ciągu dnia. Szukam jakiejś regulacji głośności alarmu i na razie nie znalazłem. Może ktoś wie jak ją regulować? Poza tym nic nie mruga, a sympatyczna żabka z reguły się sprawdza, jak jest pod parasolem to rzeczywiście coś popada. Raz większy raz mniejszy deszcz, innym razem mżawka, ale zasadniczo jest mokro. Więc gdyby nie ta słaba głośność alarmu polecałbym z czystym sumieniem. A może nie umiem znaleźć sposobu regulacji ;)
    • Zalety
      cena, duża sprawdzalność prognoz, przyzwoita jakość wykonania, dość czytelny interface
    • Wady
      bardzo cichy alarm
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        3 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 5 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (5 pkt)
      arbuzisko
    • Data dodania: 2013-06-15 09:31:06
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Mam taką w pracy, gdzieś od około 2 lat i działa wyśmienicie. Odczyty porównywalne ze specjalistyczną aparaturą zamontowaną w firmie (firma działa na otwartej przestrzeni i potrzebuje odczytów warunków pogodowych). Baterie wystarczają na jakieś 6 miesięcy, chyba że ktoś się bawi podświetlaniem stacji bazowej, to wtedy krócej, lecz to oczywiste. Ktoś pisał, że świeci słońce, a stacja pokazuje deszcz - jest to oczywiste, bo prognozuje, a nie pokazuje aktualną pogodę. W moim przypadku zawsze robi to dobrze, nie pamiętam by kiedyś choć raz źle prognozowała. Ogólnie polecam, szkoda, że nie jest rozbudowana o odczyty wiatru i deszczu.
    • Produkt posiadam od kilku lat
    • Zalety
      prognozuje dokładnie
      odczyty porównywalne z przemysłowymi urządzeniami
    • Wady
      brak
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 4 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.6 pkt)
      Piotr
    • Data dodania: 2011-09-11 22:56:28
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Kupiłem ten sam model jakieś 3-4 miesiące temu w lidlu bodajże za 70zł. Działa dobrze, tylko trzeba ustawić kalibracje ciśnienia. Najlepiej na pogoda.onet.pl albo innej wpisujemy swoja miejscowości i sprawdzamy ciśnienie w chwili obecnej. Następnie wciskamy mode i history jednocześnie! ustawiamy ciśnienie z +/- i od tego mometu będzie działać dobrze (z onetem z miarę się pokrywa w następnych dniach). Jedynie czego można się czepić to skomplikowana funkcjonalność ustawiania budzika. Po za tym polecam
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        3 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 4 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4 pkt)
      Edi
    • Data dodania: 2012-01-26 10:35:01
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Bardzo dobry stosunek ceny do jakości (kupiona w Lidlu za 69zł). Sporo opcji i czytelny wyświetlacz. Największym felerem tej stacji jest duży pobór prądu, przez co baterie należy wymieniać co 6 tygodni.
    • Zalety
      - cena
      - jakość
      - dużo opcji
      - czytelny wyświetlacz
    • Wady
      - czas pracy baterii
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        2 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 3 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
[1]2 3 »»
 
Copyright © 2021 Stacje-Pogody.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Powered by WMrecenzje