Jesteś w » Strona główna » AURIOL » 4-LD3091 » Opinie
PLIKI COOKIES: Serwis używa cookies. Więcej informacji w regulaminie serwisu. OK (wyłącz komunikat)

Opinie stacja pogody AURIOL 4-LD3091

(4.3 pkt)
Stacja pogody AURIOL 4-LD3091
  • Jakość:
    4.45 pkt
  • Funkcjonalność:
    4.32 pkt
  • Niezawodność:
    3.71 pkt
  • Dokładność:
    4.1 pkt
  • Koszt:
    4.86 pkt
Sortuj według: data ↑ | ocena | pomocność
    • (4.2 pkt)
      Mateusz
    • Data dodania: 2011-09-25 21:30:09
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Było by cudownie, gdyby nie czujnik zewnętrzny. Stacje podaje parametry na zewnątrz, ale tylko przez parę godzin. Potem temperatura i wilgotność zaczynają migać pokazując stale tę samą wartość. Trzeba wyciągnąć baterie ze stacji (resetując ustawienia) aby jeszcze raz skomunikowała się z czujnikiem. I tak w kółko. Całe szczęści że w Lidlu zwracają pieniądze od ręki.
    • Zalety
      funkcje
      jakość
      cena
      wygląd
      dokładność
    • Wady
      komunikacja z czujnikiem zewnętrznym
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        2 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 5 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (5 pkt)
      Pyrek
    • Data dodania: 2011-09-24 19:39:31
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Świetna stacja jak za te pieniadze. Używam od miesiaca, jestem wędkarzem więc jest mi bardzo pomocna.Ćiśnienie, wilgotność,temperaturę wskazuje idealnie. Porównywałem z 3 barometrami i hydrometrami. Jest ok. Porównując z portalami pogodowymi oczywiście jest różnica czasami nawet 10 hpa. Jednak to normalne gdyż stacja mierzy ciśnienie dokłądnie w miejscu w którym sie znajdujemy.
    • Zalety
      Same
    • Wady
      Brak
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: -2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.4 pkt)
      Adam
    • Data dodania: 2011-09-15 20:31:20
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Co do migającej temp. zew., to zresetuj temp. zew. na przycisku CH trzymając go min. 3 sek., lub wyciągając baterie ze stacji i czujnika. Następnie włóż baterie najpierw do stacji i czujnika. Po ustawieniu postaw czujnik blisko stacji na parę godzin (najlepiej całą noc). Miałem to samo, ale po tej operacji od tygodnia jak ręką odją. Bardzo dobra stacja jak za te pieniądze
    • Zalety
      Tania
      funkcjonalna
      elegancki wygląd
    • Wady
      za krótko świeci podświetlanie
      za mała skala temp. zew. tylko do -20 st.C
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 7 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.2 pkt)
      cycus
    • Data dodania: 2011-09-14 12:37:40
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • cześć kupiłem stacje pogodowa AURIOL LD3091 wszystko jest oki tylko taki mały problem miga mi temperatura czujnika wydaje mi się ze głubi zasięg a w instrukcji nic takiego nie pisze mam ja 1 tydzień nie wiem czy to może słabe baterie albo za daleko mam czujnik chociaż wątpię czujnik mam blisko na balkonie a stacje z metr od okna balkonowego jakieś rady ?
    • Zalety
      cena
    • Wady
      migająca temperatura
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        3 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: -1 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.6 pkt)
      Piotr
    • Data dodania: 2011-09-11 22:56:28
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Kupiłem ten sam model jakieś 3-4 miesiące temu w lidlu bodajże za 70zł. Działa dobrze, tylko trzeba ustawić kalibracje ciśnienia. Najlepiej na pogoda.onet.pl albo innej wpisujemy swoja miejscowości i sprawdzamy ciśnienie w chwili obecnej. Następnie wciskamy mode i history jednocześnie! ustawiamy ciśnienie z +/- i od tego mometu będzie działać dobrze (z onetem z miarę się pokrywa w następnych dniach). Jedynie czego można się czepić to skomplikowana funkcjonalność ustawiania budzika. Po za tym polecam
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        3 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 4 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (5 pkt)
      Gość z Jarocina
    • Data dodania: 2011-09-09 14:45:30
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Mam ta stacje i muszę powiedzieć ze wszystko jest ok pogody się sprawdzają jak pada to zabka jest pod parasolem jak słonce to "się opala" ciśnienie tez dobrze wskazuje. Jedynie co mnie denerwuje to szybko padające baterie ale ujdzie w tłumie;)) Ogólnie polecam ta stacje
    • Zalety
      Funkcjonalny wyswietlacz
      trafność pogody
    • Wady
      Zbyt szybko padające baterie
      zbyt krótki czas podświetlenia (10 sek)
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.6 pkt)
      Iron_Bear
    • Data dodania: 2011-09-08 14:36:26
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Decydując się na zakup w/w stacji nie oczekiwałem cudów, w końcu za takie pieniądze nie kupi się stacji meteo niczym z przylądka canaveral. Jednak stacja sprawuje się lepiej niż poprawnie, żabka trafia z prognozą, odczyty ciśnienia poprawne, jedynie temperatura wewnętrzna jest zawyżona ~0,7C (podobno problem ten występuje seryjnie). Gdybym miał ponownie dokonać zakupu dysponując budżetem tej wysokości z pewością wybór ponownie padłby na tę samą stację.
    • Zalety
      -funkcjonalność
      -stosunek ceny do jakości
    • Wady
      -zawyżony pomiar temperatury wewnętrznej
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 1 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (5 pkt)
      Dawid
    • Data dodania: 2011-09-01 15:00:26
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Używam tej stacji od 29 sierpnia 2011.
      Kupiona w "Lidlu" za 69 zł.
      Muszę przyznać, że prognozy się sprawdzają.
      Dotychczas używałem "LaCrosse Technology WS9635", jednak nie spełniała ona do końca moich oczekiwań.
      Nie miała bowiem wskazań ciśnienia (hPa) i sygnalizatora nadejścia mrozu.
      Stacja "Auriol" ma wszystko co trzeba za niewielkie pieniądze (wskazanie tendencji ciśnienia, fazy Księżyca, godzinę wschodu/zachodu Słońca/Księżyca, itp.)
      Jednak w instrukcji obsługi zabrakło informacji jak włączać podświetlenie LED.
    • Zalety
      - przystępna cena
      - dokładność prognoz
      - funkcja ciśnienia (hPa)
      - alarm nadejścia mrozu
      - wskaźnik fazy Księżyca
      - godzina wschodu/zachodu Słońca/Księżyca
    • Wady
      - nie stwierdzono
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 1 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4 pkt)
      żaba
    • Data dodania: 2011-08-20 21:45:49
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Stacja działa na bateriach od dnia zakupu, już jakieś 4 m-ce, więc to jest na 5. Jedyna wada jaką zauważyłem to bardzo cichy alarm, prawie niesłyszalny przy normalnym poziomie hałasu, w ciągu dnia. Szukam jakiejś regulacji głośności alarmu i na razie nie znalazłem. Może ktoś wie jak ją regulować? Poza tym nic nie mruga, a sympatyczna żabka z reguły się sprawdza, jak jest pod parasolem to rzeczywiście coś popada. Raz większy raz mniejszy deszcz, innym razem mżawka, ale zasadniczo jest mokro. Więc gdyby nie ta słaba głośność alarmu polecałbym z czystym sumieniem. A może nie umiem znaleźć sposobu regulacji ;)
    • Zalety
      cena, duża sprawdzalność prognoz, przyzwoita jakość wykonania, dość czytelny interface
    • Wady
      bardzo cichy alarm
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        3 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 5 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.6 pkt)
      PAJ
    • Data dodania: 2011-07-05 16:50:21
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Jestem posiadaczem tej stacji od 4 tygodni i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Kupiłem ją w markecie za jakieś śmieszne pieniądze. Na zmiany ciśnienia i wilgotności reaguje prawidłowo. Poza migającymi od czasu do czasu wskaźnikami temp i wilgotności na zewnątrz stacja sprawuje się dobrze. Z synchronizacją radiową czasu też nie ma problemu. Baterie na razie mam oryginalne, więc mam nadzieję, że pociągnie ze dwa miesiące. Polecam ten produkt wszystkim miłośnikom kontrolowania pogody na bieżąco samemu.
    • Zalety
      cena, funkcjonalność, przejrzystość wskaźników
    • Wady
      na razie nie zauważyłem.
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 1 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
«« 1 [2]3 »»
 
Copyright © 2021 Stacje-Pogody.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Powered by WMrecenzje