Jesteś w » Strona główna » AURIOL » 4-LD3091 » Opinie
PLIKI COOKIES: Serwis używa cookies. Więcej informacji w regulaminie serwisu. OK (wyłącz komunikat)

Opinie stacja pogody AURIOL 4-LD3091

(4.3 pkt)
Stacja pogody AURIOL 4-LD3091
  • Jakość:
    4.45 pkt
  • Funkcjonalność:
    4.32 pkt
  • Niezawodność:
    3.71 pkt
  • Dokładność:
    4.1 pkt
  • Koszt:
    4.86 pkt
Sortuj według: data | ocena ↑ | pomocność
    • (5 pkt)
      arbuzisko
    • Data dodania: 2013-06-15 09:31:06
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Mam taką w pracy, gdzieś od około 2 lat i działa wyśmienicie. Odczyty porównywalne ze specjalistyczną aparaturą zamontowaną w firmie (firma działa na otwartej przestrzeni i potrzebuje odczytów warunków pogodowych). Baterie wystarczają na jakieś 6 miesięcy, chyba że ktoś się bawi podświetlaniem stacji bazowej, to wtedy krócej, lecz to oczywiste. Ktoś pisał, że świeci słońce, a stacja pokazuje deszcz - jest to oczywiste, bo prognozuje, a nie pokazuje aktualną pogodę. W moim przypadku zawsze robi to dobrze, nie pamiętam by kiedyś choć raz źle prognozowała. Ogólnie polecam, szkoda, że nie jest rozbudowana o odczyty wiatru i deszczu.
    • Produkt posiadam od kilku lat
    • Zalety
      prognozuje dokładnie
      odczyty porównywalne z przemysłowymi urządzeniami
    • Wady
      brak
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 4 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (5 pkt)
      Paweł
    • Data dodania: 2013-05-07 11:36:03
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Chyba trafił mi się egzemplarz idealny. Baterie w czujniku zewnętrznym wymieniam średnio raz na rok -przeważnie około listopada wraz z pierwszymi przymrozkami, w stacji pogody przy okazji też . Ciśnienie zawyża mi powyżej 1035 HPa o około 1 HPa, poniżej tego ciśnienia wskazuje idealnie. Temperatura +/- 0.2 st C w porównaniu z odległą o 700 metrów stacją Trax na drodze DK75- choć może tu odgrywać rolę mikroklimat- mam dużo drzew koło domu. Wilgotność nie porównuje , bo nie ma sensu- u mnie drzewa i trawa a Trax to jest sam beton i asfalt. Zeby jeszcze dokupić drugi czujnik do niej , bo z innych stacji nie podchodzi. Zakupiłem ją w maju 2011 roku w Lidlu.
    • Produkt posiadam od kilku lat
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (5 pkt)
      Pyrek
    • Data dodania: 2011-09-24 19:39:31
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Świetna stacja jak za te pieniadze. Używam od miesiaca, jestem wędkarzem więc jest mi bardzo pomocna.Ćiśnienie, wilgotność,temperaturę wskazuje idealnie. Porównywałem z 3 barometrami i hydrometrami. Jest ok. Porównując z portalami pogodowymi oczywiście jest różnica czasami nawet 10 hpa. Jednak to normalne gdyż stacja mierzy ciśnienie dokłądnie w miejscu w którym sie znajdujemy.
    • Zalety
      Same
    • Wady
      Brak
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: -2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (5 pkt)
      Gość z Jarocina
    • Data dodania: 2011-09-09 14:45:30
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Mam ta stacje i muszę powiedzieć ze wszystko jest ok pogody się sprawdzają jak pada to zabka jest pod parasolem jak słonce to "się opala" ciśnienie tez dobrze wskazuje. Jedynie co mnie denerwuje to szybko padające baterie ale ujdzie w tłumie;)) Ogólnie polecam ta stacje
    • Zalety
      Funkcjonalny wyswietlacz
      trafność pogody
    • Wady
      Zbyt szybko padające baterie
      zbyt krótki czas podświetlenia (10 sek)
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (5 pkt)
      Dawid
    • Data dodania: 2011-09-01 15:00:26
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Używam tej stacji od 29 sierpnia 2011.
      Kupiona w "Lidlu" za 69 zł.
      Muszę przyznać, że prognozy się sprawdzają.
      Dotychczas używałem "LaCrosse Technology WS9635", jednak nie spełniała ona do końca moich oczekiwań.
      Nie miała bowiem wskazań ciśnienia (hPa) i sygnalizatora nadejścia mrozu.
      Stacja "Auriol" ma wszystko co trzeba za niewielkie pieniądze (wskazanie tendencji ciśnienia, fazy Księżyca, godzinę wschodu/zachodu Słońca/Księżyca, itp.)
      Jednak w instrukcji obsługi zabrakło informacji jak włączać podświetlenie LED.
    • Zalety
      - przystępna cena
      - dokładność prognoz
      - funkcja ciśnienia (hPa)
      - alarm nadejścia mrozu
      - wskaźnik fazy Księżyca
      - godzina wschodu/zachodu Słońca/Księżyca
    • Wady
      - nie stwierdzono
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 1 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (5 pkt)
      Adash
    • Data dodania: 2011-05-30 22:14:14
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Stacja pogody sprawuję się doskonale. Mam ją od ok. dwóch tygodni. Nie mogę tylko doszukać się informacji dlaczego co jakiś czas miga temperatura oraz wilgotność powietrza zewnętrzna. W instrukcji tego nie ma, a nie jest to łączenie się z bazą czujnika zewnętrznego, bo inaczej to wygląda na wyświetlaczu.. :) I jeszcze nie rozgryzłem tego zmieniającego się wykresy zmian ciśnienia. Bardziej na logik to rozkminiam - o co w tym chodzi dokładniej? :) Tak wszystko ustawione i śmiga. Sympatyczna żabka! xD Polecam:)
    • Zalety
      Wszystkie funkcje
      Cena
    • Wady
      nie stwierdzam żadnych
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 1 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.6 pkt)
      mister
    • Data dodania: 2012-08-12 13:39:47
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Idealna stacja dla mieszkania w bloku.Posiada wszystko co niezbędne do okreslenia stanu pogody.Po prawidłowym ustawieniu idealnie pokazuje wsch.i zach.słońca,wilgotność i temp.Dokładność temperatury zewn.+/-2st.C,baterie w czujniku u mnie ponad 6 m-cy, w stacji dłużej.Chyba trafiłem na dobry egzemplarz za idealną cenę.Polecam!!!
    • Produkt posiadam od roku
    • Zalety
      tani,funcjonalny
    • Wady
      brak
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 5 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.6 pkt)
      Marcin
    • Data dodania: 2012-01-15 13:43:52
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Polecam do mieszkania o niezbyt dużej powierzchni bardzo funkcjonalny. Żabka trochę oszukuje ale ogólnie na PLUS.
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.6 pkt)
      Piotr
    • Data dodania: 2011-09-11 22:56:28
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Kupiłem ten sam model jakieś 3-4 miesiące temu w lidlu bodajże za 70zł. Działa dobrze, tylko trzeba ustawić kalibracje ciśnienia. Najlepiej na pogoda.onet.pl albo innej wpisujemy swoja miejscowości i sprawdzamy ciśnienie w chwili obecnej. Następnie wciskamy mode i history jednocześnie! ustawiamy ciśnienie z +/- i od tego mometu będzie działać dobrze (z onetem z miarę się pokrywa w następnych dniach). Jedynie czego można się czepić to skomplikowana funkcjonalność ustawiania budzika. Po za tym polecam
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        3 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 4 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.6 pkt)
      Iron_Bear
    • Data dodania: 2011-09-08 14:36:26
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Decydując się na zakup w/w stacji nie oczekiwałem cudów, w końcu za takie pieniądze nie kupi się stacji meteo niczym z przylądka canaveral. Jednak stacja sprawuje się lepiej niż poprawnie, żabka trafia z prognozą, odczyty ciśnienia poprawne, jedynie temperatura wewnętrzna jest zawyżona ~0,7C (podobno problem ten występuje seryjnie). Gdybym miał ponownie dokonać zakupu dysponując budżetem tej wysokości z pewością wybór ponownie padłby na tę samą stację.
    • Zalety
      -funkcjonalność
      -stosunek ceny do jakości
    • Wady
      -zawyżony pomiar temperatury wewnętrznej
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 1 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
[1]2 3 »»
 
Copyright © 2021 Stacje-Pogody.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Powered by WMrecenzje