Jesteś w » Strona główna » METEO » SP-10 » Opinie
PLIKI COOKIES: Serwis używa cookies. Więcej informacji w regulaminie serwisu. OK (wyłącz komunikat)

Opinie stacja pogody METEO SP-10

(3.36 pkt)
Stacja pogody METEO SP-10
  • Jakość:
    3.31 pkt
  • Funkcjonalność:
    3.94 pkt
  • Niezawodność:
    2.93 pkt
  • Dokładność:
    2.92 pkt
  • Koszt:
    3.93 pkt
Sortuj według: data ↑ | ocena | pomocność
    • (4.8 pkt)
      bogdan
    • Data dodania: 2017-03-13 13:50:35
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Posiadam stacje SP-10 od początku ich pojawienia się na rynku, tj. już ładne parę lat. Jedynym zastrzeżeniem doń, to wadliwe wskazania wilgotności z czujnika zewnętrznego. Bardzo oszczędna w zużyciu baterii. Dziwię się informacjom o wadliwie wskazywanym czasie, przecież zegar to dcf77, czyli sterowany sygnałem radiowym. Albo użytkownik nie ma zasięgu sygnału, albo nie znalazł miejsca z sygnałem dcf.

      Po wymianie baterii trzeba stację ustawić prostopadle do kierunku na Frankfurt i czekać cierpliwie, przy braku ścian żelbetowych następuję szybki odbiór sygnału z Niemiec. Może posiadacz stacji nie wie, którym guzikiem wywołuje się odbiór sygnału. Należy trzymać guzik "down" do momentu pokazania się ikony antenki wskazującej sygnał, w trakcie szukania sygnału ikona mruga. Guzik ten służy również do ustawiania budzika (dwa czasy). Bywa, że naciśnięcie guzika zamiast ikony anteny wywołuje ikonę dzwonka, wtedy należy naciskanie powtórzyć.

      Dziwi mnie również fakt, że po ustawieniu lokalizacji zmienia się czas. Przecie to dcf i sam ustawia czas. Powinien zmienić się jedynie czas wschodów i zachodów. Aha, przy uruchamianiu wpierw ustawiam kanał czujki zewnętrznej, potem lokalizację, a na końcu naciskam guzik down i stacja szuka sygnału. Gdy stacja szuka sygnału dcf blokują się inne funkcje. Można zatrzymać szukanie sygnału dcf poprzez krótkie naciśnięcie guzika down.

      Ciśnieni atmosferyczne zależy od wysokości i nie należy sugerować się info z TV, na każde 100 m wysokości ciśnienie malej ok. 17 hPa i nie mamy wpływu na jego ustawienie. Mam jeszcze kilka inny stacji TechLine, Hyunday, Sencor i uważam że SP-10 jest godna polecenia.
    • Produkt posiadam od kilku lat
    • Zalety
      Prawie same.
      Czytelny wyświetlacz, niezawodna, długi czas pracy baterii, wygląd.
    • Wady
      Tylko pomiar wilgotności zewnętrznej.
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (5 pkt)
      pablo
    • Data dodania: 2013-07-02 11:09:57
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Świetna stacja za nieduże pieniądze. Ładny design. Czytelne litery. Prosta obsługa. Wahałem się przed zakupem tej stacji, ale teraz jak pies pogryzł mi czujnik zewnętrzny nie mogę bez niej żyć. Każde wyjście poprzedzało rzuceniem oka na stacje, a teraz jestem jak bez ręki. Gorąco Polecam !!
    • Produkt posiadam od kilku lat
    • Zalety
      Trwałość, długość pracy na bateriach, łatwość obsługi.
    • Wady
      Brak możliwości dokupu czujników - nie mogę nigdzie znaleźć.
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.6 pkt)
      diony
    • Data dodania: 2012-05-09 13:15:34
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Posiadam stację meteo SP-10 już dwa lata i działa bez zarzutu. Baterie wymieniam raz na 10 m-cy, warunek - baterie muszą być bardzo dobrej jakości. Czujnik zewnętrzny nie może być zainstalowany blisko ramy okiennej, ponieważ przy otwarciu okna (wietrzenie mieszkania) zimą, wskazania są błędne. Czujnik nie jest wodoszczelny, więc trzeba zawinąć w woreczek foliowy, w przeciwnym razie dostanie się woda i będą błędne wskazania. Czujnik zewnętrzny najlepiej zainstalować od strony północnej i nigdy na pełnym słońcu (krótki żywot baterii).
    • Produkt posiadam od kilku lat
    • Zalety
      Dobra jakość
      Czytelny wyświetlacz
    • Wady
      Nie odkryłem wad
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 3 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (2 pkt)
      karwowy
    • Data dodania: 2012-02-05 22:31:49
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Nie kupujcie tego chińskiego badziewia. Kiedy jest ok. 0 st. to pokazuje 3-4 na plusie. Potem jest tylko gorzej: przy temperaturze ok. -10 pokazuje ok -5, a kiedy było -17 to pokazywała -10. Nie wiem, być może u chińczyków woda zamarza w innych temperaturach niż w pozostałych częściach świata :) Sprawdzałem z różnymi termometrami - pokazuje bardzo błędne temperatury. Kupiłem podobną w tym samym czasie mojej matce i jest dokładnie to samo - pokazuje bzdury.
    • Zalety
      Ładnie wygląda i jest tania...
    • Wady
      Do niczego się nie nadaje - na pewno nie do tego, do czego powinna być przeznaczona, czyli pomiaru temperatury.
      • Jakość:
        1 pkt
      • Funkcjonalność:
        2 pkt
      • Niezawodność:
        2 pkt
      • Dokładność:
        1 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (1.8 pkt)
      szoferak
    • Data dodania: 2012-01-25 20:26:03
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Potwierdzam, tracenie kontaktu z czujnikiem zewnętrznym, błędy wskazań i duży rozrzut wskazań. W ciągu dwóch tygodni od zakupu oddany do sklepu, zwrot gotówki po 14 dniach, bez jakiegokolwiek wyjaśnienia.
    • Zalety
      sporo funkcji
    • Wady
      brak podświetlenia
      brak zasilania sieciowego
      niedokładność wskazań
      niechlujne wykonanie
      • Jakość:
        2 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        1 pkt
      • Koszt:
        1 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (2.8 pkt)
      tdj
    • Data dodania: 2012-01-15 23:03:28
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Mam tą stacje już 3 lata, ogólnie to raczej zabawka niż stacja pogody. Wszystkie parametry, poza godziną, wskazuje błędnie, najgorzej jest z ciśnieniem - rozbieżność 10-30 hpa. Baterie trzeba wymieniać co 2 miesiące.
    • Zalety
      - cena
      - dużo funkcji
    • Wady
      - błędne wskazania ciśnienia
      - fatalna dokładność odczytow
      • Jakość:
        2 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        2 pkt
      • Dokładność:
        1 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (2.8 pkt)
      Kazik
    • Data dodania: 2011-12-31 15:21:01
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Mam ją już prawie 2 lata. Prawidłowo pokazuje ciśnienie i w miarę pogodę oraz temperaturę i ciśnienie wewnątrz mieszkania. Natomiast tragedią jest czujnik zewnętrzny, który zimą pokazuje temperaturę przy minus 20 stopni z różnicą do aż 6 stopni. Dzisiaj otrzymałem pocztą nowy czujnik, ale niestety stacja pogodowa wcale nie łączy się z nim. Absolutnie nie polecam takiego produktu, no cóż można oczekiwać po wyprodukowaniu go w Chinach.
    • Zalety
      Ładnie wykonany, czytelny wyświetlacz.
    • Wady
      Instrukcja obsługi jest katastrofą. Niektóre funkcje nie działają.
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        2 pkt
      • Niezawodność:
        2 pkt
      • Dokładność:
        2 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (1 pkt)
      Michał
    • Data dodania: 2011-11-01 10:59:54
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Po prostu mam już dość! Kupiłem jedną stacje, nie pokazywała temperatury wewnętrznej i zawieszała się, po kilku godzinach nic nie funkcjonowało. Oddałem do sklepu, oddali mi pieniądze, wziąłem drugą. A druga znowu na odwrót, nie pokazywała temp. zewnętrznej i też się zawieszała. SZMELC, odradzam wszystkim nie warto!
    • Zalety
      Ładny wygląd nic poza tym.
    • Wady
      Błędy w mierzeniu temp. Zawieszanie stacji. Nie działa czujnik. Koszmar!
      • Jakość:
        1 pkt
      • Funkcjonalność:
        1 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
    • Pomocność opinii: 2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (3.67 pkt)
      Tadeusz Dolik
    • Data dodania: 2011-04-26 17:12:09
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Instrukcja obsługi bardzo lakoniczna. Po ustawieniu miejscowości (Gdańsk), zegar automatycznie cofany jest o 1 godz. do aktualnie obowiązującego. Może ktoś pomoże mi to rozwiązać?
    • Zalety
      Duża ilość informacji.
      Czytelny ekran.
    • Wady
      Słabe podświetlenie ekranu.
      • Jakość:
        3 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (5 pkt)
      ArcoW
    • Data dodania: 2011-02-16 14:00:15
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Mam w domu wiele instrumentów do pomiaru temperatury i wilgotności, i ten jest moim zdaniem najdokładniejszy. Ma wskazania takie jak instrument za kilka tysięcy złotych! Pozostałe moje mierniki zaniżały lub zawyżały. Może miałem farta, bo według producenta rozrzut temperatury to 2.5 stopnia, a wilgotności aż 16%. Mnie to jednak bardzo cieszy.

      Mam go już miesiąc, nic się popsuło. Dokupuję kolejne czujniki zewnętrze, bo tak dobrych jeszcze nie widziałem. Bajerów ma dużo, ale używam tylko temperatury i wilgotności. Kupił bym drugi, ale chyba będą przechwytywać sobie zewnętrzne :(
    • Zalety
      Cena.
      Dokładność.
      Wygląd.
    • Wady
      Nie za mocny wyświetlacz.
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
[1]2 »»
 
Copyright © 2018 Stacje-Pogody.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Powered by WMrecenzje