Jesteś w » Strona główna » AURIOL » Z31092 » Opinie
PLIKI COOKIES: Serwis używa cookies. Więcej informacji w regulaminie serwisu. OK (wyłącz komunikat)

Opinie stacja pogody AURIOL Z31092

(3.73 pkt)
Stacja pogody AURIOL Z31092
  • Jakość:
    3.73 pkt
  • Funkcjonalność:
    3.86 pkt
  • Niezawodność:
    3.54 pkt
  • Dokładność:
    3.53 pkt
  • Koszt:
    4.27 pkt
Sortuj według: data | ocena ↑ | pomocność
    • (5 pkt)
      Marek
    • Data dodania: 2013-04-05 18:21:16
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Bardzo fajna stacja,wszystko działa OK.Były problemy z wyszukiwaniem sygnału DCF ,ale zależało to od umiejscowienia stacji w mieszkaniu.Ma super czytelny wyświetlacz, jest prosta w obsłudze. Pięknie prezentuje się wisząc na ścianie.
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      Ładny wygląd
      Czytelny wyświetlacz
      Dokładny pomiar
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 6 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.8 pkt)
      zibi123
    • Data dodania: 2014-02-24 16:18:12
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Witam posiadam ten model od 13.02,2014. Ludzie jednak bzdury czasem piszą u mnie wszystko gra zadowolony jestem w 100%. Jeżeli chodzi o instrukcję to czytać czytać i jeszcze raz czytać!!! wszystko się da ustawić nawet ciśnienie itp Polecam!!!
    • Produkt posiadam od miesiąca
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 4 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.8 pkt)
      Patrycy
    • Data dodania: 2013-03-26 00:33:35
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Goronco polecam ta stacje pogodowa jest bardzo dobra, czytelny ekran.
      Żeby ją zacząć używać trzeba przeczytać instrukcję obsługi.
      Istotna infirmacja czujnik zewnęczny używa bateri AAA
      Stacja ma jeden mankament po naciśnięciu przycisku podświetlenia na śliskiej nawierzchni stacja przesuwasz, brakuje gumek pod nóżkami.
      Ogólnie jestem bardzo zadowolona.
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      ładny wygląd
      czytelny wyświetlacz
      dokładny pomiar
    • Wady
      brak gumek pod nóżkami
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 6 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.4 pkt)
      PrzeBuj
    • Data dodania: 2015-03-15 21:53:27
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Stacja jak na swoją cenę bardzo dobra. Jakość wykonania również a dokładność w granicach normy. Posiada kilka przydatnych dodatkowych funkcji m.in. budzik, wschody, zachody słońca i księżyca dla kilku miast polski, ciśnienie bezwzględne i względne. A jeśli chodzi o braki, to jak pisali niektórzy: wilgotność zewnętrzna oraz mały zakres temperatury zewnętrznej.

      Co do wskaźniku komfortu (buźka), to zauważyłem, że przy ręcznym ustawieniu stacji przyciskiem mode (nie automatycznym DCF), a następnie ręczne rozpoczęcie odbierania sygnału radiowego DCF (przytrzymać 3 sek. przycisk z antenką nr 11 w instrukcji), sprawia, że u mnie buźka się pojawia. Napiszcie czy u was jest podobnie.
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      Jakość wykonania
      Cena
      DCF
      Czytelność
      Dodatkowe funkcje
    • Wady
      Błąd ze wskaźnikiem komfortu
      Brak wilgotności zewnętrznej
      Mały zakres temperatury
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 6 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.2 pkt)
      Kacper44561
    • Data dodania: 2015-07-28 13:32:42
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Stacja pogody jest bardzo dobra, jednak nie pokazuje ona wilgotności na zewnątrz. Niezbyt wiem na kiedy prognozuje ona pogodę, ale wydaje mi się, że taka pogoda jak pokazuje będzie za około 6 godzin. Wykres ciśnienia mógłby mieć 24 godziny. Wschody i zachody słońca i księżyca są dokładne. Godzina i temperatura jest dokładna. A wilgotność trochę niedokładna. Buźka, która u niektórych się nie pojawia, u mnie jest cały czas.
    • Produkt posiadam od miesiąca
    • Zalety
      Cena
      Dokładne wskazania
    • Wady
      Brak wilgotności zewnętrznej
      Nie napisano kiedy będzie ta pogoda
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        3 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 4 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.2 pkt)
      sebolan
    • Data dodania: 2013-03-26 13:38:46
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Polecam.
      Jeśli chodzi o wcześniejsze negatywne opinie to naprawdę czytać instrukcję, czytać i jeszcze raz czytać. Ciśnienie bezwzględne (ABS) i względne (REL) to drugie można kalibrować tak jak ja korzystam ze strony http://www.twojapogoda.pl wpisać swoją miejscowość, prognoza godzinowa i jest na pewno wszytko ok. Blokada przycisków przy synchronizacji DCF oprócz podświetlenia. Temperatura wewnątrz jak i zewnątrz ok. Wschody, zachody słońca i księżyca różnią się tylko minutą lub dwoma. Jeszcze muszę rozpracować tylko Prognozę pogody w stacji bo według instrukcji powinna wskazywać mniej więcej aktualną pogodę a tak nie jest pomimo że też można ją skalibrować.
      Ogólnie jestem zadowolony i polecam.
    • Produkt posiadam od kilku dni
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 14 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4 pkt)
      Perel
    • Data dodania: 2015-02-21 21:41:13
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Witam, mam ten sprzęt od dziś. Ma bardzo ładny wygląd. Cena też nie jest zbyt wysoka. Ogólnie łatwy w obsłudze, tylko nie wiem co oznaczają wartości pod "chmurami" i czy mają cały czas migać. Jeżeli wie ktoś i może napisać to bardzo dziękuje...
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      Ładny wygląd
      Czytelny wyświetlacz
    • Wady
      Za mała min. temperatura czujnika zewnętrznego tylko -20
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: -5 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4 pkt)
      Paweł
    • Data dodania: 2014-02-27 08:19:41
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Moja pierwsza, bardziej zaawansowana stacja pogody. Nieźle wygląda, choć może trochę zbyt obłe kształty. Bardzo czytelny wyświetlacz choć, np. takie informacje jak wschody i zachody mogłyby być zdecydowanie mniejszą czcionką bo na pierwszy rzut oka ciężko się połapać co jest co, dużo różnych cyfr ale da się przyzwyczaić. Dokładność temp. z termometrem analogowym o ok. 0,5*C za wysoka. Właśnie po wielu latach dowiedziałem się, że ciśnienia w tv podawane są względne i teraz mam dylemat czy mieć na podglądzie włączone względne czy rzeczywiste :). Ogólnie za te pieniądze urządzenie ładne, funkcjonalne i dość rozbudowane więc szczerze można polecić.
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      cena
      funkcje
      wygląd
      dokładność
      DCF
      czytelność
    • Wady
      brak pomiaru wilgotności zewn.
      zbyt duże czcionki mniej istotnych wskazań
      obsługa zaawansowanych opcji na tylnej ściance
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        3 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 4 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4 pkt)
      Krzysiek
    • Data dodania: 2013-03-25 20:52:24
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Ja również polecam!!
      Odnosząc się do negatywnych opinii to najpierw należałoby przeczytać instrukcję a także troszkę poczytać w necie o paru rzeczach.
      Co do blokowania się przycisków to w instrukcji jak wół jest napisane, że robi sie to podczas synchronizacji DCF.
      Co do ciśnienia. Ciśnienie nie waha się tak jak temperatura a więc różnica 1 hPa na 12 godzin to jest normalne!!!Po drugie do ciśnienia to trzeba rozróżnić ciśnienie względne i bezwzględne tak jak to napisał Piotr. Akurat ta stacja ciśnienie mierzy bardzo dobrze.Sprawdzam ze stacja meteorologiczną w moim mieście (ciśnienie bezwzględne).
      Synchronizacja z zegarem DCF trwała u mnie około 8 godzin i teraz mam cały czas znaczek anteny.
      Także prawdopodobnie wasze stacje są sprawne a po prostu nie umiecie z niej korzystać. Troszeczkę zainteresowania trzeba wykazać i zobaczycie ze jest oki.
      Po za tym cena 99 zł jest niska ponieważ podobnie jak AURIOL Z29536 to jest klon stacji Hama EWS-750 / Conrad KW 9007W, która pierwsza kosztuje ok. 250 zł a druga 220zł.
    • Produkt posiadam od kilku dni
      • Jakość:
        3 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 9 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (3.75 pkt)
      Piotr
    • Data dodania: 2013-03-25 18:37:38
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Polecam!
      Temperaturę mierzy prawidłowo - czujnik zewnętrzny ustawiony obok rtęciowego i pokazuje tą samą temperaturę (różnice poniżej 0,5 stopnia). Ciśnienie, wbrem innym opiniom, mierzy w miarę prawidłowo - jak na urządzenie cyfrowe.

      Co do blokowania przycisków, o czym napisała Anna - w instrukcji stoi jak wół, że w momencie łączenia się ze stacją DCF wszystkie przyciski oprócz SNOOZE/LIGHT są zablokowane.

      Co do złych niby pomiarów ciśnienia - należy odróżnić faktyczne ciśnienie powietrza w danej miejscowości mierzone przez urządzenie od podawanego w prognozach pogody. To pierwsze maleje szybko wraz z wysokością. To drugie jest ciśnieniem, jakie wystąpiłoby danego dnia w danej miejscowości, GDYBY znajdowała się ona na poziomie morza. Więc stąd się może brać niezrozumienie, że 1021hPa w prognozie pogody to mniej więcej 995hPa mierzone przez urządzenie dla miejscowości położonej ok. 200m n.p.m.
      Więc moim zdaniem urządzenie całkiem znośnie mierzy ciśnienie :-)
    • Produkt posiadam od kilku dni
      • Jakość:
        3 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 14 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
[1]2 »»
 
Copyright © 2021 Stacje-Pogody.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Powered by WMrecenzje