Jesteś w » Strona główna » AURIOL » Z31092 » Opinie
PLIKI COOKIES: Serwis używa cookies. Więcej informacji w regulaminie serwisu. OK (wyłącz komunikat)

Opinie stacja pogody AURIOL Z31092

(3.73 pkt)
Stacja pogody AURIOL Z31092
  • Jakość:
    3.73 pkt
  • Funkcjonalność:
    3.86 pkt
  • Niezawodność:
    3.54 pkt
  • Dokładność:
    3.53 pkt
  • Koszt:
    4.27 pkt
Sortuj według: data ↓ | ocena | pomocność
    • (1.67 pkt)
      Sebastian
    • Data dodania: 2013-03-23 19:19:38
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • W mojej stacji meteo źle działa od początku ciśnienie i temperatura żałuję że ją kupiłem.Kolejny problem jest ze sklepem lidl który twierdzi że wszystko jest dobrze i nie chce mi odać pieniędzy.Teraz nie wiem co zrobić z tą stacją i tym sklepem.
    • Produkt posiadam od kilku dni
      • Jakość:
        1 pkt
      • Dokładność:
        1 pkt
      • Koszt:
        3 pkt
    • Pomocność opinii: -20 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (BRAK)
      Anna
    • Data dodania: 2013-03-23 19:48:27
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Ta stacja żle działa blokują się często pszyciski,żle wskazuje temperature a ciśnienie jest cały czas takie samo.Kosztowała 99 zł w lidlu a żle działa..........
      to skandal w lidlu niechcieli mi za nią oddać pieniędzy.
      Nigdy już nic nie kupie w Lidlu w Łodzi.
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Pomocność opinii: -22 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (3.75 pkt)
      Piotr
    • Data dodania: 2013-03-25 18:37:38
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Polecam!
      Temperaturę mierzy prawidłowo - czujnik zewnętrzny ustawiony obok rtęciowego i pokazuje tą samą temperaturę (różnice poniżej 0,5 stopnia). Ciśnienie, wbrem innym opiniom, mierzy w miarę prawidłowo - jak na urządzenie cyfrowe.

      Co do blokowania przycisków, o czym napisała Anna - w instrukcji stoi jak wół, że w momencie łączenia się ze stacją DCF wszystkie przyciski oprócz SNOOZE/LIGHT są zablokowane.

      Co do złych niby pomiarów ciśnienia - należy odróżnić faktyczne ciśnienie powietrza w danej miejscowości mierzone przez urządzenie od podawanego w prognozach pogody. To pierwsze maleje szybko wraz z wysokością. To drugie jest ciśnieniem, jakie wystąpiłoby danego dnia w danej miejscowości, GDYBY znajdowała się ona na poziomie morza. Więc stąd się może brać niezrozumienie, że 1021hPa w prognozie pogody to mniej więcej 995hPa mierzone przez urządzenie dla miejscowości położonej ok. 200m n.p.m.
      Więc moim zdaniem urządzenie całkiem znośnie mierzy ciśnienie :-)
    • Produkt posiadam od kilku dni
      • Jakość:
        3 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 14 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4 pkt)
      Krzysiek
    • Data dodania: 2013-03-25 20:52:24
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Ja również polecam!!
      Odnosząc się do negatywnych opinii to najpierw należałoby przeczytać instrukcję a także troszkę poczytać w necie o paru rzeczach.
      Co do blokowania się przycisków to w instrukcji jak wół jest napisane, że robi sie to podczas synchronizacji DCF.
      Co do ciśnienia. Ciśnienie nie waha się tak jak temperatura a więc różnica 1 hPa na 12 godzin to jest normalne!!!Po drugie do ciśnienia to trzeba rozróżnić ciśnienie względne i bezwzględne tak jak to napisał Piotr. Akurat ta stacja ciśnienie mierzy bardzo dobrze.Sprawdzam ze stacja meteorologiczną w moim mieście (ciśnienie bezwzględne).
      Synchronizacja z zegarem DCF trwała u mnie około 8 godzin i teraz mam cały czas znaczek anteny.
      Także prawdopodobnie wasze stacje są sprawne a po prostu nie umiecie z niej korzystać. Troszeczkę zainteresowania trzeba wykazać i zobaczycie ze jest oki.
      Po za tym cena 99 zł jest niska ponieważ podobnie jak AURIOL Z29536 to jest klon stacji Hama EWS-750 / Conrad KW 9007W, która pierwsza kosztuje ok. 250 zł a druga 220zł.
    • Produkt posiadam od kilku dni
      • Jakość:
        3 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 9 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.8 pkt)
      Patrycy
    • Data dodania: 2013-03-26 00:33:35
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Goronco polecam ta stacje pogodowa jest bardzo dobra, czytelny ekran.
      Żeby ją zacząć używać trzeba przeczytać instrukcję obsługi.
      Istotna infirmacja czujnik zewnęczny używa bateri AAA
      Stacja ma jeden mankament po naciśnięciu przycisku podświetlenia na śliskiej nawierzchni stacja przesuwasz, brakuje gumek pod nóżkami.
      Ogólnie jestem bardzo zadowolona.
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      ładny wygląd
      czytelny wyświetlacz
      dokładny pomiar
    • Wady
      brak gumek pod nóżkami
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 6 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.2 pkt)
      sebolan
    • Data dodania: 2013-03-26 13:38:46
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Polecam.
      Jeśli chodzi o wcześniejsze negatywne opinie to naprawdę czytać instrukcję, czytać i jeszcze raz czytać. Ciśnienie bezwzględne (ABS) i względne (REL) to drugie można kalibrować tak jak ja korzystam ze strony http://www.twojapogoda.pl wpisać swoją miejscowość, prognoza godzinowa i jest na pewno wszytko ok. Blokada przycisków przy synchronizacji DCF oprócz podświetlenia. Temperatura wewnątrz jak i zewnątrz ok. Wschody, zachody słońca i księżyca różnią się tylko minutą lub dwoma. Jeszcze muszę rozpracować tylko Prognozę pogody w stacji bo według instrukcji powinna wskazywać mniej więcej aktualną pogodę a tak nie jest pomimo że też można ją skalibrować.
      Ogólnie jestem zadowolony i polecam.
    • Produkt posiadam od kilku dni
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 14 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (3.2 pkt)
      Stefan
    • Data dodania: 2013-04-03 16:23:57
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • A jednak znalazłem coś co nie działa poprawnie a mianowicie wskaznik konfortu czyli popularna buźka. Chyba że wersja Z31091 - RX tej funkcji nie posiada. Jednak w instrukcji takowa rzecz jest ujęta i powinna być wyświetlana, czyli produkt ma mankament.Pozatem stwierdziłem że obwódka samej stacji jest o wiele za duża, niepotrzebnie podraża koszta produkcji a dodatkowo jest gabarytowo nieporęczna.
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      Przyjemny wygląd, funkcjonalny
    • Wady
      Brak wskaźnika konfortu. Nie jestem przekonany co do poprawności wskazań.
      • Jakość:
        3 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        3 pkt
      • Koszt:
        2 pkt
    • Pomocność opinii: 2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (1.8 pkt)
      wdt
    • Data dodania: 2013-04-05 09:53:37
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • bardzo słaby czujnik zewnętrzny wystawiony za oknem w odległości około 4 m. od stacji pogody na przeszkodzie sygnału jest tylko szyba i firana, złapie temperaturę zewnętrzną a po około 2 mint.znika
      i już nie może złapać po wzbudzeniu przyciskiem CHANNEL złapie i znów znika.Beznadziejna. Lidl wysprzedaje chyba jakieś stare modele.
    • Produkt posiadam od miesiąca
      • Jakość:
        3 pkt
      • Funkcjonalność:
        1 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        1 pkt
      • Koszt:
        3 pkt
    • Pomocność opinii: -6 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (5 pkt)
      Marek
    • Data dodania: 2013-04-05 18:21:16
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Bardzo fajna stacja,wszystko działa OK.Były problemy z wyszukiwaniem sygnału DCF ,ale zależało to od umiejscowienia stacji w mieszkaniu.Ma super czytelny wyświetlacz, jest prosta w obsłudze. Pięknie prezentuje się wisząc na ścianie.
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      Ładny wygląd
      Czytelny wyświetlacz
      Dokładny pomiar
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 6 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.8 pkt)
      zibi123
    • Data dodania: 2014-02-24 16:18:12
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Witam posiadam ten model od 13.02,2014. Ludzie jednak bzdury czasem piszą u mnie wszystko gra zadowolony jestem w 100%. Jeżeli chodzi o instrukcję to czytać czytać i jeszcze raz czytać!!! wszystko się da ustawić nawet ciśnienie itp Polecam!!!
    • Produkt posiadam od miesiąca
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 4 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
[1]2 »»
 
Copyright © 2021 Stacje-Pogody.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Powered by WMrecenzje