Jesteś w » Strona główna » BIOTERM » 174009 » Opinie
PLIKI COOKIES: Serwis używa cookies. Więcej informacji w regulaminie serwisu. OK (wyłącz komunikat)

Opinie stacja pogody BIOTERM 174009

(3.93 pkt)
Stacja pogody BIOTERM 174009
  • Jakość:
    3.75 pkt
  • Funkcjonalność:
    3.88 pkt
  • Niezawodność:
    3.75 pkt
  • Dokładność:
    3.88 pkt
  • Koszt:
    4.38 pkt
Sortuj według: data ↑ | ocena | pomocność
    • (1.2 pkt)
      Watchman
    • Data dodania: 2011-12-18 23:58:39
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Stacje nie synchronizuje się z DCfem, czujka zew. rozładowuje non stop baterie. Ekran po 2 miesiącach wysiada wiec czegóż można chcieć więcej w tej cenie.
    • Zalety
      made in China
    • Wady
      brak synchronizacji DCF
      brak łączności z sondą
      wysiada ekrsan
      serwis bioterm
      • Jakość:
        1 pkt
      • Funkcjonalność:
        2 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        1 pkt
      • Koszt:
        1 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (3.6 pkt)
      Tomek
    • Data dodania: 2011-11-11 14:34:21
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Stacja jest tania, biorąc pod uwagę, że ma barometr i radiową czujkę. Jednak nie dostaje się wszystkiego co obiecują. Zegar nie synchronizuje się z DCF i jak widzę po forach jest to bardzo częste w tym modelu. Coś zchrzanili w sofcie albo w wykonaniu. Poza tym nie widać, żeby w jakiś sposób brał pod uwagę ustawienie wysokości npm. Niezależnie co się nastawi i tak wyświetla to samo. Jest też na wyświetlaczu "history", gdzie zawsze pali się 0, czyli nie można sprawdzić historii ciśnienia. Jakby zapomnieli wyprowadzić jakiś guzik na panel.

      Fajna jest funkcja komfort. Można ustawić, żeby alarmowało, że robi się za gorąco i czas przykręcić kaloryfery. Można niezlaeżnie ustawiać przedział dla głównego modułu i 3 czujek.

      • Jakość:
        2 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        2 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 4 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.4 pkt)
      Viking944
    • Data dodania: 2011-06-18 13:31:57
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Witam wszystkich ,którzy zastanawiają się jaką kupić stację pogody :)

      Kolejny raz kupiłem produkt firmy bioterm,stacja model 174009,to dobry produkt w tej cenie bo za średnio 80 pln to co można kupić?
      Zalety-nie wielkie wymiary,możliwość zawieszenia na ścianie,i postawienia na półce,wyświetlacz-jest troszkę za mały,uważam że powinien być bardziej czytelny,bardzo mała drobna czcionka,ogólnie może się podobać,współpracuje z 2 czujnikami bez problemu,ogólnie polecam,jedyny zauważalny mankament to sterowanie radiowe,rzadko się łączy radiowo,ale się łączy,porównując z Koloron technik,który łączy się bardzo często,to spora różnica.
    • Zalety
      Funkcjonalna,dobra cena,gwarancja 24mies.,polecam.
    • Wady
      Mały wyświetlacz,zbyt drobna czcionka,bardzo rzadko łączy się radiowo.
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 3 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.6 pkt)
      will
    • Data dodania: 2011-06-11 12:55:18
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Stacja bardzo fajna : ) wyświetlacz jak najbardziej czytelny. Troszkę małe wskaźniki np tendencji zmian ale to da się przeżyć. W blokowisku jedynie nie łapie sygnału RCC.
      Wydaje mi się także że barometr pokazuje zły pomiar... ale to być może wina ustawienia wysokości mojej miejscowości.
    • Zalety
      -Cena
      -Funkcjonalność
      -Czujnik zewnętrzny.
    • Wady
      -w sumie nie zauważyłem.
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        3 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (5 pkt)
      Anna
    • Data dodania: 2011-04-18 20:52:59
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Całkiem fajny i bardzo przydatne urządzenie.
    • Zalety
      Bardzo ciekawe urządzenie, Łatwa obsługa, dużo przydatnych funkcji.
    • Wady
      Krótko posiadam, więc trudno określić.
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: -6 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.8 pkt)
      Jacek
    • Data dodania: 2011-04-17 14:23:45
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Trafność prognozowania i dokładność pomiarów była dla mnie dużym zaskoczeniem. Niezwykła trafność prognoz - dokładności pomiarów nie sprawdzałem, ponieważ nie miałem przyrządów do porównania wskazań. Rzeczywiście wyświetlacz powinien być podświetlony.
    • Zalety
      Świetny algorytm prognozowania.
    • Wady
      Brak podświetlenia wyświetlacza.
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 1 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (5 pkt)
      Wiesiek M.
    • Data dodania: 2011-04-17 13:02:51
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Droższe i markowe stacje z tymi samymi funkcjami nie przewyższają jakością w/w stacji. Polecam.
    • Zalety
      Niska cena.
      Możliwość dokupienia dodatkowych czujników zewnętrznych w niskiej cenie (ok. 18zł/sz
    • Wady
      Jeszcze nie znalazłem.
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: -3 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (2.8 pkt)
      RADEK
    • Data dodania: 2011-03-22 15:44:34
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Stacja ma bardzo słaby wyświetlacz. widać na nim wskazania jedynie przy odpowiednim kącie patrzenia. Migający wykres historii poziomu ciśnienia może bardzo wkurzać. Wskazania temperatury ok, ciśnienia chyba też choć nie mam z czym porównać jedynie z prognozą dla mojego miasta w internecie. Nie powoduje zakłóceń systemu alarmowego. U mnie funkcja synchronizacji z zegarem atomowym to raczej jakaś lipa. ikonka mrugnęła może z raz i na tym koniec, do tej pory już jej nie widziałem. ustawiłem zegar po swojemu i tyle. ikonka prognozy pogody też jest od picu i nie ma się co nią sugerować.
    • Zalety
      -Cena
      -zasilanie AAA można stosować aku.
      -dokładność wskazań temperatury
    • Wady
      -brak podświetlenia
      -fatalny wyświetlacz
      -brak synchronizacji z zegarem atomowych jak w opisie
      • Jakość:
        3 pkt
      • Funkcjonalność:
        2 pkt
      • Niezawodność:
        3 pkt
      • Dokładność:
        2 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 9 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
 
Copyright © 2023 Stacje-Pogody.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Powered by WMrecenzje