Jesteś w » Strona główna » AURIOL » Z31130 » Opinie
PLIKI COOKIES: Serwis używa cookies. Więcej informacji w regulaminie serwisu. OK (wyłącz komunikat)

Opinie stacja pogody AURIOL Z31130

(3.68 pkt)
Stacja pogody AURIOL Z31130
  • Jakość:
    4 pkt
  • Funkcjonalność:
    3.91 pkt
  • Niezawodność:
    2.8 pkt
  • Dokładność:
    3.27 pkt
  • Koszt:
    4.27 pkt
Sortuj według: data ↑ | ocena | pomocność
    • (3 pkt)
      zygmunt
    • Data dodania: 2017-07-10 17:56:49
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Czujnik temperatury zewnętrznej przestał działać. Nie wysyła sygnałów. Reset też nic nie daje. Następuje pojedynczy błysk i na tym koniec. Pozostałe elementy działają bez zarzutu. Szkoda byłoby pozbyć się produktu.
    • Produkt posiadam od roku
    • Zalety
      Praktyczny, estetyczny, wielofunkcyjny i dosyć tani.
    • Wady
      Czujnik temperatury zewnętrznej jest do niczego. Wymaga wymiany na nowy. Tylko gdzie w niego się zaopatrzyć i aby cena nie przewyższyła ceny całego produktu.
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        2 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        3 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (5 pkt)
      gszymon
    • Data dodania: 2014-04-23 23:35:55
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Generalnie Żaba wymiata. Takiego ogromu funkcji w urządzeniu za tak niewielkie pieniądze dawno nie widziałem. Dwa budziki, wschody i zachody słońca podające czasy zjawiska z dokładnością co do minuty, fazy księżyca, pływy i odpływy, ciśnienie atmosferyczne rzeczywiste i zredukowane, wraz z historią do 12 godzin wstecz, wilgotność i temperatura wewnątrz i na zewnątrz, współpraca do 3 czujników, alarmy mrozu i temperatury, podawanie wartości ekstremalnych i prymitywna prognoza pogody ufff. Do pełni szczęścia brakuje chyba tylko czujnika wiatru i deszczu, ale to już zupełnie inna półka cenowa. Ten model posiadam już prawie rok i bardzo fajnie się sprawdza.
    • Produkt posiadam od roku
    • Zalety
      Ogromna ilość funkcji, duża dokładność.
    • Wady
      Brak możliwości powieszenia stacji na ścianie.
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (2.6 pkt)
      Wojtek
    • Data dodania: 2014-01-26 10:58:05
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Sama stacja jest ok, podaje temp wilgotność ciśnienie wyglądające na prawidłowe, lecz gdy chcemy zobaczyć temp. na zewnątrz to trzeba walczyć z kiepskim czujnikiem. Wtedy zaczyna się wyjmowanie baterii, zmiany kanałów bo znowu zawiodła łączność z czujnikiem. Czujnik jest w odległości 3m!!!! za oknem. Dodam że oddanie na gw nic nie dało.
    • Produkt posiadam od roku
    • Wady
      Czujnik zewnętrzny
      Serwis
      • Jakość:
        1 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        3 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 4 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.4 pkt)
      kminek
    • Data dodania: 2013-06-14 19:27:59
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • To jest naprawdę rzetelny produkt za "te" pieniądze. W wersji z 2013r. wszystko działa bardzo poprawnie. Stacja łączy się bezproblemowo z modłulem zew. Jakość jest bardzo przyzwoita.

      Nie jestem profesjonalistą pogodowym ale jak dla mnie czyli amatora ten model ma wszystko co trzeba. Chciałoby się żeby można było dokupić np. opcję wiatromierza ale nie wszystko można mieć :)

      Jednym słowem: POLECAM. Podobne modele innych firm z takimi funkcjami kosztują średnio 150/200 PLN w górę.
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      -cena
      -jakość
      -dokładność
      -funkcjonalność
    • Wady
      -brak opcji pomiaru wiatru (może w przyszłości :)
      -podświetlenie mogłoby być "dłuższe" niż kilka sekund
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.25 pkt)
      Konoppo
    • Data dodania: 2013-06-12 10:36:36
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Kupiłem stację wczoraj i wydaje się bardzo fajna. Co do uwag - ciśnienie da się kalibrować! Jest opisane w instrukcji. Nie wiem, czy jest to kwestia "nowej serii", czy poprawionej instrukcji.
      Czujnik zewnętrzny i stacja, gdy stoją obok siebie, pokazują nieznacznie różniące się wartości, więc wszystko w normie. Nie łapie mi sygnału DCF w mieszkaniu, niestety. Niestety, nie da się (albo nie jest to opisane!) ręcznie ustawić czasu letniego (DST), przez co źle pokazuje czas wschodu i zachodu słońca. Jest oczywiście na to obejście, trzeba ręcznie wprowadzić swoją lokalizację i dać (w lokalizacji) strefę czasową GMT+2. Nie wiem tylko, czy jakby mi się przypadkiem nie zsynchronizował, to czy nagle coś się nie pokopie ;). Ale ogólnie jestem zadowolony.
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      Cena
      Estetyczny wygląd
      Spełnia swoje zadanie
    • Wady
      Brak możliwości ręcznego wybrania czasu letniego, konieczne "obejścia" z ustawianiem GMT+2.
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 1 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.8 pkt)
      Marcus
    • Data dodania: 2012-06-22 19:08:26
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Stacja wykonana estetycznie, wyświetlacz czytelny, łatwa w obsłudze (wystarczy dokładnie czytać instrukcję). Wskazania temperatury, ciśnienia i wilgotności wewnętrznej są poprawne.
      Niestety trafił mi się uszkodzony czujnik zewnętrzny. Nie wskazuje poprawnie wilgotności.
      Mimo pechowego czujnika zewnętrznego jestem zadowolony z zakupu. Mam nadzieję, że można taki czujnik dokupić (jakby co, to proszę o info).
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      Poprawne wskazania parametrów wewnętrznych, estetyczna, łączność radiowa bezproblemowa, bardzo przystępna cena.
    • Wady
      Na razie brak (pomimo uszkodzonego czujnika zewnętrznego).
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 4 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.4 pkt)
      ZBYSZEK
    • Data dodania: 2012-06-19 08:14:38
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Chyba trafiłem na dobry egzemplarz. Porównując ciśnienie ze stroną IMiGW różnica max do 2 hPa. Wskazania żabki trafne. Od rana do południa było piękne słoneczko, a żabka wskazywała deszcz. Nic nie zapowiadało na opady deszczu, a wieczorem faktycznie deszcz padał. Wilgotność różnica do max do 5%( przeważnie do 2%), ale jest to związane z różnicą wysokośći. Bardzo dobry zegar radiowy.
      Ładna stylistyka. Podświetlenie, wschód i zachód słońca
      Generalnie DOBRY i PRZYDATNY gadżet.
    • Produkt tylko widziałem
    • Zalety
      Dokładne pomiary. Bardzo dobry zegar radiowy.
      Ładna stylistyka. Ładne podświetlenie. Wskazuje wschód i zachód słońca.
    • Wady
      Jak na razie BRAK.
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 6 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.2 pkt)
      ernet
    • Data dodania: 2012-06-17 08:52:23
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • No, to ja chyba trafiłem na jakiś wyjątkowy model ;-), bo:dane z
      OBSERWATORIUM METEOROLOGICZNEgo ( ok. 10 km od mojego miejsca zamieszkania ) vs stacja pogody Auriol.
      Wilgotność względna powietrza - 71%/ AURIOL -70%
      Ciśnienie atmosferyczne rzeczywiste 1015.8 hPa/ AURIOL - 1013 hPh

      Jak,Parasol napisał na forum"...Masz 3.2 hPa różnicy. Tylko nie wiadomo, czy nie ma różnicy w wysokości pomiędzy obserwatorium meteorologicznym, a twoją stacją pogodową. Wystarczy 25m i już będzie podobna rozbieżność.. "
      http://stacjepogody.waw.pl/index.php?topic=1160.msg8337#msg8337

      Suma sumarum uważam,że stacja jest dobra i dostatecznie wiarygodna
    • Produkt posiadam od kilku dni
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 3 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (2.8 pkt)
      Seba
    • Data dodania: 2012-06-16 17:27:24
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Brak możliwości kalibracji ciśnienia.Totalna porażka.nie polecam tej stacji.Chcąc wiedzieć jaka jest temperatura mogę sobie kupić termometr pokojowy czy zewnętrzny
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      Dobry zegar,w miare dokładne temperatury i wilgotność,fajny wygląd
    • Wady
      brak kalibracji ciśnienia atmosferycznego
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        1 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: -10 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (2.8 pkt)
      Endriu
    • Data dodania: 2012-06-14 08:02:15
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Ogólnie wydaje się że ma wszystko co potrzeba ale nie wszystko działa jak należy , ciśnienie zaniżone , rozbieżność temperatury ( gdy stacja zewnętrzna i wewnętrzna są obok siebie to odczytują inne wartości).
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      stylistyka , dobry zegar radiowy
    • Wady
      niedokładność ,
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        2 pkt
      • Koszt:
        3 pkt
    • Pomocność opinii: -2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
[1]2 »»
 
Copyright © 2017 Stacje-Pogody.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Powered by WMrecenzje