Jesteś w » Strona główna » KRUPST » SL-53035PC » Opinie
PLIKI COOKIES: Serwis używa cookies. Więcej informacji w regulaminie serwisu. OK (wyłącz komunikat)

Opinie stacja pogody KRUPST SL-53035PC

(2.26 pkt)
Stacja pogody KRUPST SL-53035PC
  • Jakość:
    1.9 pkt
  • Funkcjonalność:
    2.8 pkt
  • Niezawodność:
    2.63 pkt
  • Dokładność:
    2.5 pkt
  • Koszt:
    1.89 pkt
Sortuj według: data ↑ | ocena | pomocność
    • (BRAK)
      Adzik
    • Data dodania: 2014-12-25 11:13:18
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Skusił mnie do zakupu obrazek i pomiar ciśnienia. Zawiodłem się od momentu pierwszego podłączenia. Po miesiącu wyświetlacz przygasł. Myślałem, że to baterie źle polaryzują LCD, ale po wymianie było to samo. Jest to chiński chłam, który nie powinien się znaleźć w sklepie. To jest wyłudzanie pieniędzy na obrazek. Brak dokumentu zakupu uniemożliwił mi oddanie tego do sklepu. Obecnie mam stację z Tchibo i teraz wiem jak tamta powinna świecić. Sprzedawca a raczej importer powinien ponieść karę za rozprowadzanie bubli.

      Napisy są tak małe, że nawet przez lupę ich nie widać. Czujnik zewnętrzny po roku się cały rozkleił a wyświetlacz przestał działać już po pół roku. Brakuje opisu wyboru miast, nie działa ustawienie ciśnienia npm., temperatura in zawyżona bo to ustrojstwo się w środku grzeje. Bardzo trudno się łączy z czujnikiem Out. Widoczność wyświetlacza możliwa jest tylko z góry i z jednego metra, ciśnienie pokazuje w bardzo wąskim zakresie (przy ciś. 1000 jest zgodność, przy 750 pokazuje 970, a przy 1180 pokazuje 1090). Firma Krupst pewnie nie ma nic wspólnego z tym wyrobem.
    • Produkt posiadam od kilku lat
    • Zalety
      Ładnie wygląda z nalepką na wyświetlaczu w internecie.
    • Wady
      Nie do użycia. Niewidoczny wyświetlacz nawet jak się podłączy zasilacz. Błędne wskazania wszystkich pomiarów. Wykonane z najgorszego materiału.
    • Pomocność opinii: 2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (5 pkt)
      Boczo
    • Data dodania: 2014-10-29 15:38:35
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Stacja pracuje u mnie już ze trzy lata - jeśli nie więcej. Robi to, do czego jest stworzona. Nie mam do niej zastrzeżeń. Jest bogato wyposażona. Inne stacje pogodowe takich możliwości nie posiadają. Jest również tania. Uważam, że technika wymaga odpowiedniej wiedzy i staranności ze strony człowieka. Jeśli takiej wiedzy nie posiadamy będziemy nieustannie narzekać na wszystko co kupimy. Znam ludzi, którzy boją się kupić telewizor smart bo nie wiedzą czy dadzą sobie z nim radę. Nigdy nie czytają instrukcji. Tymczasem im większe zaangażowanie nowych osiągnięć techniki - tym więcej wymaga ona od człowieka. Dodam - że zamierzam kupić sobie jeszcze jedną taką stację meteo Krupsta. Jest ciekawa, bogata i podaje dość wiernie dane pogodowe - co nam jako amatorom - zupełnie wystarczy. Nie bójcie się techniki. Ale podchodźcie do niej z wiedzą i cierpliwie.
    • Produkt posiadam od kilku lat
    • Zalety
      funkcjonuje jak należy...
    • Wady
      szkoda, że nie umie mówić.....
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (1.5 pkt)
      Jap
    • Data dodania: 2011-11-19 11:15:23
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Kupiłem tą stację na prezent dla znajomego. Jak ją otrzymałem od razu mi się nie spodobała. Na zdjęciach wygląda super - w rzeczywistości to kicha. Obudowa bardzo łatwo się rysuje, wyświetlacz widoczny TYLKO z podłączonym zasilaczem i z odległości 1metra. Piktogramy i cyfry nie są widoczne pod innym kontem niż prostopadłym. Ogólnie - TRAGEDIA. Wskazania temperatury czujnika zewn i wewn różnią się o 3st pomimo iż znajdują się w tym samym miejscu. Pomimo iż producent zapewnia, że stację można zawiesić na ścianie to nie ma możliwości podłączenia wtedy zasilacza co oznacza brak możliwości odczytu czegokolwiek z tej stacji.

      NIE POLECAM.
    • Zalety
      mnogość funkji
    • Wady
      nieczytelny wyświetlacz
      brak możliwości zawieszenia na ścianie
      różnice we wskazywanych temperaturach
      bardzo kiepska jakość materiałów
      cena / jakości
      • Jakość:
        1 pkt
      • Funkcjonalność:
        3 pkt
      • Dokładność:
        1 pkt
      • Koszt:
        1 pkt
    • Pomocność opinii: 4 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (2.6 pkt)
      Kapiszon
    • Data dodania: 2011-11-09 21:08:42
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Witam,

      Zakupiłem właśnie takie ustrojstwo i od razu pozwolę sobie na ocenę sprzętu.

      Sprzęt wygląda ok, aczkolwiek posiada znaczące wady. Na zdjęciach w internecie widać, że wszystko ładnie wygląda na wyświetlaczu, nie do końca jest to prawdziwe. Otóż widać kolorowe elementy ale tylko i wyłącznie po podpięciu do prądu. Na samych bateriach kompletnie nic nie widać..... jest to chyba tylko podtrzymanie funkcji urządzenia w sytuacji braku prądu. Przy podłączeniu do prądu należy patrzeć na wprost urządzenia, inaczej widok nie jest ładny. Kolejną wadą to brak instrukcji obsługi. Niby coś tam jest w opakowaniu, ale po pierwsze nie jest to po polsku, a po drugie to nawet nie jest... po angielsku. Poniżej podaję co ciekawsze przykłady:
      "..press will view last 12 hours..."
      "Hold >2 second, will enter altitude..."
    • Zalety
      Kolorowy wyświetlacz (tylko przy podłączeniu do 230V)
      Wiele funkcji: wschód słońca, zachód słońca, fazy księżyca
    • Wady
      Na samych bateriach kompletnie nic nie widać
      Niewielki kąt, pod którym coś widać (po podpięciu do 230V)
      Cena za duża, jak na taką jakość.
      Brak instrukcji obsługi
      • Jakość:
        2 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        3 pkt
      • Dokładność:
        3 pkt
      • Koszt:
        1 pkt
    • Pomocność opinii: 2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (1.2 pkt)
      Jacek
    • Data dodania: 2010-12-24 11:43:32
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Witam u mnie jest różnica temperatury do 5 C. stopni ale przeważnie jak jest zimno ( minusowa temperatura ). Natomiast ustawienia ciśnienia atmosferycznego ( Barometr) to jest duży wielki niewypał ani nie da się go ustawić ani skorygować z innymi przyrządami po prostu niewiarygodne odczyty szok i to mnie zniechęciło najbardziej.
      Morze firma kiedyś dopracuje i zrobi coś niezawodnego i dobrego .
    • Zalety
      Ładny jak się jeszcze go nie kupi a jak się kupi to się zacznie......
    • Wady
      jest ich trochę wiec proszę czytać co napisałem,( wyświetlacz nie bardzo jest dobry )
      • Jakość:
        1 pkt
      • Funkcjonalność:
        1 pkt
      • Niezawodność:
        2 pkt
      • Dokładność:
        1 pkt
      • Koszt:
        1 pkt
    • Pomocność opinii: 3 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (1 pkt)
      Dariusz
    • Data dodania: 2010-11-13 07:18:03
    • Zakupiłem stację w grudniu 2009 roku .Po 2 miesiącach od użytkowania żeby cokolwiek odczytać z wyświetlacza trzeba było ustawiać stację pod różnymi kątami.Zareklamowałem za wysyłkę do firmy musiałem zapłacić.Szybka naprawa ale co z tego jak po 2 miesiącach jest to samo.Urządzenie jest nie dopracowane ,nie polecam.
      • Jakość:
        1 pkt
      • Funkcjonalność:
        1 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        1 pkt
      • Koszt:
        1 pkt
    • Pomocność opinii: 2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (2.4 pkt)
      Gonzo
    • Data dodania: 2010-01-07 14:38:31
    • Potwierdzam oceny poprzedników, fatalna widoczność odczytów. Zdecydowanie odradzam zakup !!!!
      • Jakość:
        1 pkt
      • Funkcjonalność:
        3 pkt
      • Niezawodność:
        3 pkt
      • Dokładność:
        3 pkt
      • Koszt:
        2 pkt
    • Pomocność opinii: 1 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (1 pkt)
      Allegrowicz
    • Data dodania: 2009-09-12 11:46:37
    • Nabrałem się, patrząc na obrazek na Allegro!!!!! próbuje oddać, ostrzegam! trzeba 10 razy zastanowić się zanim raz wyrzuci sie pieniądze na ...zabaweczkę !
      Firmy przesyłają...przynajmniej w tym wypadku wadliwy towar !?
      • Jakość:
        1 pkt
      • Funkcjonalność:
        1 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
    • Pomocność opinii: 2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (1.4 pkt)
      m
    • Data dodania: 2009-09-08 22:04:54
    • brak mozliwosci odczytania symboli, nie dziala ustawienie pnpm. odradzam
      • Jakość:
        1 pkt
      • Funkcjonalność:
        3 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        1 pkt
      • Koszt:
        1 pkt
    • Pomocność opinii: 2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.2 pkt)
      anonim
    • Data dodania: 2009-08-03 14:19:50
    • Widoczność średnia - ale za to wieczorem lub w ciemnych pomieszczeniach prezentuje się bardzo ładnie :).
      Do funkcjonalności i dokładności nie mam zastrzeżeń.
      Generalnie polecam.
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        3 pkt
    • Pomocność opinii: -1 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
[1]2 »»
 
Copyright © 2018 Stacje-Pogody.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Powered by WMrecenzje