Jesteś w » Strona główna » Conrad » HP 1001 Wi-Fi » Opinie
PLIKI COOKIES: Serwis używa cookies. Więcej informacji w regulaminie serwisu. OK (wyłącz komunikat)

Opinie stacja pogody Conrad HP 1001 Wi-Fi

(4.34 pkt)
Stacja pogody Conrad HP 1001 Wi-Fi
  • Jakość:
    4.71 pkt
  • Funkcjonalność:
    4.88 pkt
  • Niezawodność:
    4 pkt
  • Dokładność:
    4.63 pkt
  • Koszt:
    3.43 pkt
Sortuj według: data ↑ | ocena | pomocność
    • (4.2 pkt)
      janosik
    • Data dodania: 2017-03-19 11:17:40
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Stacja ta to prawdziwy kombajn pomiarowy. Ekran startowy zarzucony jest dużą ilością danych. "Zaciemnia" to trochę odczyt parametrów, które mnie najczęściej interesują (temp. zewnętrzna i wewnętrzna). Ekran jest o dobrej rozdzielczości i jasności - cyfry i napisy są wyraźne nawet w ciągu dnia. Podoba mi się funkcja wykresów dla wszystkich pomiarów - pozwala przeanalizować ich zmiany.

      Możliwość wnoszenia poprawek pomiarowych (np. poprzez porównanie z najbliższą stacją meteo na lotnisku - tam mają dokładne pomiary) sprawia, że pomiary z HP1001 są równie dokładne. Dane z czujników przesyłane są radiowo do stacji bazowej - transmisja działa bez zarzutu. Wi-Fi w urządzeniu pozwala na przesyłanie danych poprzez internet (przez serwer www.wunderground.com) - konfiguracja z routerem jest prosta, wymaga tylko dobrego sygnału wi-fi.

      Utrudnieniem jest to, że co jakiś czas zawiesza się oprogramowanie stacji, trzeba ją wtedy wyłączyć i ponownie załączyć. Stacja wykonana jest solidnie. Mam ją prawie rok (a kupiłem ją już używaną) i nie zauważyłem jakiegoś dużego zużycia akcesoriów, które są na zewnątrz budynku, a przeżyły wichury, deszcze, upały i silne mrozy.
    • Produkt posiadam od roku
    • Zalety
      - Spora ilość danych pomiarowych.
      - Dobrej jakości ekran.
      - Łatwość montażu i obsługi.
      - Łączność radiowa i wi-fi.
      - Prezentacja pomiarów za pomocą wykresów.
      - Pamięć wewnętrzna pozwalająca na zapis wieloletnich danych.
    • Wady
      - Zawieszanie się oprogramowania.
      - Cena - jak dla mnie wysoka, dlatego kupiłem stację używaną.
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        3 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        3 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.75 pkt)
      artur
    • Data dodania: 2017-01-13 18:55:08
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Polecam stacje HP1001 4GB. Nie oceniam kosztu zakupu, bo jest to pojęcie względne. W tym przypadku cena = jakość i dokładność. Jestem zadowolony z dokładności i funkcjonalności stacji. Szkoda że panel wewnętrzny nie ma własnego zasilania np. akumulatorki. Stacja rozwojowa i dość często pojawiają się aktualizację. Panel bardzo czytelny z możliwością ustawienia alarmów.
    • Produkt posiadam od pół roku
    • Zalety
      Czytelny i kolorowy wyświetlacz.
      Dokładność pomiaru.
      Panel ładujący baterie.
      Slot karty micro.
    • Wady
      Brak możliwości połączenia z innymi czujnikami.
      Brak zasilania własnego (baterie) w panelu.
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4 pkt)
      Baranek
    • Data dodania: 2016-12-11 12:38:42
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Generalnie nie mam negatywnych odczuć przy korzystaniu z tej stacji. Mankament to brak możliwości eksportu danych do Cumulusa. Mankamentem jest ekran LCD, który z czasem nadaje się do wymiany. Dobrze, że jest to bardzo długi czas, a i ekran nie jest drogi. Z czujnikami nie ma problemu co do stabilności łączności.
    • Produkt posiadam od pół roku
    • Zalety
      - możliwość wprowadzenia poprawek do wskazań czujników
      - dobra komunikacja z czujnikami
    • Wady
      - przywiązanie do Wunderground
      - brak eksporty danych do CUMULUSa
      - ekran LCD
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        3 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (3 pkt)
      atri
    • Data dodania: 2016-11-29 22:50:36
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Stacja całkiem ok, ale profesjonalizmu po niej nie można się spodziewać. Połączenie w "kupę" zewnętrznego czujnika to zgniły kompromis, ciężko znaleźć miejsce na 2m wysokości, gdzie wieje bezpośrednio dla prawidłowych wyników. Natomiast pomiar temperatury na dachu domu, to już oszukaństwo czasem 1-2 stopni. Jako amatorska stacja jest ok, najlepsza funkcja to dostęp do danych przez WWW.
    • Produkt posiadam od pół roku
    • Zalety
      dostęp WWW, historia pomiarów
    • Wady
      cena, wspólny czujnik, awaryjność
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        3 pkt
      • Dokładność:
        3 pkt
      • Koszt:
        1 pkt
    • Pomocność opinii: -3 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.8 pkt)
      Foveon
    • Data dodania: 2016-11-29 14:54:03
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Bardzo dobra stacja za niewielkie pieniądze z bardzo dużą ilością pomiarów. Działa u mnie 6 miesięcy i do tej pory jedyny problem był z czujnikiem deszczu, który sam zaczął zliczać 1 impuls co godzinę. Na szczęście ta usterka sama się naprawiła. Działa znakomicie, przekazuje dane do internetu bez większych problemów. Wszystko czytelne i proste w obsłudze.
    • Produkt posiadam od pół roku
    • Zalety
      Cena, ilość pomiarów, łatwość montażu.
    • Wady
      W zasadzie nie mam zastrzeżeń, poza drobną usterką deszczomierza.
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.6 pkt)
      griszka77
    • Data dodania: 2016-11-29 13:06:01
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Osobiście uważam, że to udana konstrukcja za niewielkie pieniądze, w porównaniu z cenami za inne, które nie oferują tylu pomiarów i możliwości lub pomiary są z "przymrużeniem oka" wiarygodne. Na co dzień zajmuje się konserwacją i naprawą tych stacji.
    • Produkt posiadam od kilku lat
    • Zalety
      Czytelny wyświetlacz.
      Masa ustawień i kalibracji.
      Rozwojowa ta z większą pamięcią 4gb.
      Co 3-6 m aktualizacja oprogramowania.
      Możliwość wstawienia języka polskiego.
      Udostępnianie wyników na stronie www.
    • Wady
      Brak jak na razie dołączenia dodatkowych czujników temperatur.
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.6 pkt)
      Marek
    • Data dodania: 2016-11-29 11:26:22
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Chciałbym podzielić się opinią na temat stacji meteo CONRAD HP 1001. Stacja jak najbardziej godna uwagi, dostarcza wszelkich możliwych danych meteo oraz ma możliwość dzielenia się z nimi w serwisie Weather Underground. Poza tym, nie wiem czy można kupić coś lepszego z takimi parametrami, w takich pieniądzach. Osobiście jestem bardzo zadowolony, więc tym którzy szukają i nie mogą się zdecydować polecam, nie inaczej jak właśnie CONRAD HP 1001.
    • Produkt posiadam od kilku lat
    • Zalety
      Czytelny wyświetlacz.
      Statystyka.
      Możliwość zapisania danych na karcie.
      Dokładność.
    • Wady
      Myślę że cena, trochę wysoka, bo to tylko stacja pogodowa, ale coś za coś, dodam że warto zainwestować w swoją własną stację pogody.
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        3 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.8 pkt)
      Ewa
    • Data dodania: 2014-11-28 23:38:10
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Rewelacyjna stacja pogody.

      Prosta i zwarta. Wszystkie czujniki są zawarte w jednym ładnym module. Sygnał nadawany do bazy silny. Baza od czujników oddalona jest ok 20 m przez dach i 4 ściany. Sygnał dochodzi bez problemu. Baza posiada ekran lcd, na którym wyświetla nie tylko dane z czujników, ale wykresy ciśnienia, temperatur w formie graficznej. Można na ekranie wyświetlić maksymalne i minimalne wartości mierzone razem z datą i godziną ich wystąpienia. Bazę można zaprogramować, żeby włączała i wyłączała się o danej godzinie np jak idziemy spać, żeby nie świeciła w nocy. Można ją powiesić i postawić na półce.
    • Produkt posiadam od miesiąca
    • Zalety
      - dokładność
      - wygląd
      - czujniki w zwartym module
      - łatwa obsługa
    • Wady
      - baza zasilana tylko zasilaczem (w zestawie), nie bateriami
      - zegar i data ustawiane ręcznie nie przez sygnał
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 9 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
 
Copyright © 2017 Stacje-Pogody.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Powered by WMrecenzje