Jesteś w » Strona główna » AURIOL » Z31092 » Opinie
PLIKI COOKIES: Serwis używa cookies. Więcej informacji w regulaminie serwisu. OK (wyłącz komunikat)

Opinie stacja pogody AURIOL Z31092

(3.79 pkt)
Stacja pogody AURIOL Z31092
  • Jakość:
    3.93 pkt
  • Funkcjonalność:
    3.77 pkt
  • Niezawodność:
    3.75 pkt
  • Dokładność:
    3.57 pkt
  • Koszt:
    4.21 pkt
Sortuj według: data ↑ | ocena | pomocność
    • (4.2 pkt)
      Kacper44561
    • Data dodania: 2015-07-28 13:32:42
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Stacja pogody jest bardzo dobra, jednak nie pokazuje ona wilgotności na zewnątrz. Niezbyt wiem na kiedy prognozuje ona pogodę, ale wydaje mi się, że taka pogoda jak pokazuje będzie za około 6 godzin. Wykres ciśnienia mógłby mieć 24 godziny. Wschody i zachody słońca i księżyca są dokładne. Godzina i temperatura jest dokładna. A wilgotność trochę niedokładna. Buźka, która u niektórych się nie pojawia, u mnie jest cały czas.
    • Produkt posiadam od miesiąca
    • Zalety
      Cena
      Dokładne wskazania
    • Wady
      Brak wilgotności zewnętrznej
      Nie napisano kiedy będzie ta pogoda
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        3 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 3 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.4 pkt)
      PrzeBuj
    • Data dodania: 2015-03-15 21:53:27
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Stacja jak na swoją cenę bardzo dobra. Jakość wykonania również a dokładność w granicach normy. Posiada kilka przydatnych dodatkowych funkcji m.in. budzik, wschody, zachody słońca i księżyca dla kilku miast polski, ciśnienie bezwzględne i względne. A jeśli chodzi o braki, to jak pisali niektórzy: wilgotność zewnętrzna oraz mały zakres temperatury zewnętrznej.

      Co do wskaźniku komfortu (buźka), to zauważyłem, że przy ręcznym ustawieniu stacji przyciskiem mode (nie automatycznym DCF), a następnie ręczne rozpoczęcie odbierania sygnału radiowego DCF (przytrzymać 3 sek. przycisk z antenką nr 11 w instrukcji), sprawia, że u mnie buźka się pojawia. Napiszcie czy u was jest podobnie.
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      Jakość wykonania
      Cena
      DCF
      Czytelność
      Dodatkowe funkcje
    • Wady
      Błąd ze wskaźnikiem komfortu
      Brak wilgotności zewnętrznej
      Mały zakres temperatury
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 6 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (3.2 pkt)
      Mariusz
    • Data dodania: 2015-03-07 19:07:00
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Zakupiłem dziś w Lidl. Wygląd OK, chodź mogłaby być trochę mniejsza ta biała ramka - moim zdaniem zdecydowanie lepiej by wyglądała. Wykonanie solidne, użyte materiały dobrej jakości. Niestety, nie działa wskaźnik komfortu (buźka). Dość duża jest też rozbieżność pomiędzy wskazaniami temperatury z urządzenia a z czujnika zewnętrznego (oba umieszczone obok siebie przez kilka godzin obserwacji). Różnice wahają się od 0,4 do 1 stopnia Celsjusza. To bardzo dużo!! Niestety, nie mam jak sprawdzić który kłamie. Czy ktoś też tak ma? Sprawdzaliście czy się pokrywają pomiary? Jakie były różnice?

      Chyba będę ją reklamował :(.
      To miała być moja pierwsza stacja...i okazał się lekki niewypał.
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      - wygląd
      - jakość materiałów
      - czytelność
    • Wady
      - nie działa wskaźnik komfortu
      - zbyt duża różnica wskazań temperatury między czujnikiem a urządzeniem przy pomiarze w tym samym pomieszczeniu
      - brak wskaźnika wilgotności zewnętrznej
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        3 pkt
      • Niezawodność:
        2 pkt
      • Dokładność:
        2 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: -6 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4 pkt)
      Perel
    • Data dodania: 2015-02-21 21:41:13
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Witam, mam ten sprzęt od dziś. Ma bardzo ładny wygląd. Cena też nie jest zbyt wysoka. Ogólnie łatwy w obsłudze, tylko nie wiem co oznaczają wartości pod "chmurami" i czy mają cały czas migać. Jeżeli wie ktoś i może napisać to bardzo dziękuje...
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      Ładny wygląd
      Czytelny wyświetlacz
    • Wady
      Za mała min. temperatura czujnika zewnętrznego tylko -20
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: -5 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4 pkt)
      Paweł
    • Data dodania: 2014-02-27 08:19:41
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Moja pierwsza, bardziej zaawansowana stacja pogody. Nieźle wygląda, choć może trochę zbyt obłe kształty. Bardzo czytelny wyświetlacz choć, np. takie informacje jak wschody i zachody mogłyby być zdecydowanie mniejszą czcionką bo na pierwszy rzut oka ciężko się połapać co jest co, dużo różnych cyfr ale da się przyzwyczaić. Dokładność temp. z termometrem analogowym o ok. 0,5*C za wysoka. Właśnie po wielu latach dowiedziałem się, że ciśnienia w tv podawane są względne i teraz mam dylemat czy mieć na podglądzie włączone względne czy rzeczywiste :). Ogólnie za te pieniądze urządzenie ładne, funkcjonalne i dość rozbudowane więc szczerze można polecić.
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      cena
      funkcje
      wygląd
      dokładność
      DCF
      czytelność
    • Wady
      brak pomiaru wilgotności zewn.
      zbyt duże czcionki mniej istotnych wskazań
      obsługa zaawansowanych opcji na tylnej ściance
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        3 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 4 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.8 pkt)
      zibi123
    • Data dodania: 2014-02-24 16:18:12
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Witam posiadam ten model od 13.02,2014. Ludzie jednak bzdury czasem piszą u mnie wszystko gra zadowolony jestem w 100%. Jeżeli chodzi o instrukcję to czytać czytać i jeszcze raz czytać!!! wszystko się da ustawić nawet ciśnienie itp Polecam!!!
    • Produkt posiadam od miesiąca
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 4 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (5 pkt)
      Marek
    • Data dodania: 2013-04-05 18:21:16
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Bardzo fajna stacja,wszystko działa OK.Były problemy z wyszukiwaniem sygnału DCF ,ale zależało to od umiejscowienia stacji w mieszkaniu.Ma super czytelny wyświetlacz, jest prosta w obsłudze. Pięknie prezentuje się wisząc na ścianie.
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      Ładny wygląd
      Czytelny wyświetlacz
      Dokładny pomiar
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 6 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (1.8 pkt)
      wdt
    • Data dodania: 2013-04-05 09:53:37
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • bardzo słaby czujnik zewnętrzny wystawiony za oknem w odległości około 4 m. od stacji pogody na przeszkodzie sygnału jest tylko szyba i firana, złapie temperaturę zewnętrzną a po około 2 mint.znika
      i już nie może złapać po wzbudzeniu przyciskiem CHANNEL złapie i znów znika.Beznadziejna. Lidl wysprzedaje chyba jakieś stare modele.
    • Produkt posiadam od miesiąca
      • Jakość:
        3 pkt
      • Funkcjonalność:
        1 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        1 pkt
      • Koszt:
        3 pkt
    • Pomocność opinii: -6 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (3.2 pkt)
      Stefan
    • Data dodania: 2013-04-03 16:23:57
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • A jednak znalazłem coś co nie działa poprawnie a mianowicie wskaznik konfortu czyli popularna buźka. Chyba że wersja Z31091 - RX tej funkcji nie posiada. Jednak w instrukcji takowa rzecz jest ujęta i powinna być wyświetlana, czyli produkt ma mankament.Pozatem stwierdziłem że obwódka samej stacji jest o wiele za duża, niepotrzebnie podraża koszta produkcji a dodatkowo jest gabarytowo nieporęczna.
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      Przyjemny wygląd, funkcjonalny
    • Wady
      Brak wskaźnika konfortu. Nie jestem przekonany co do poprawności wskazań.
      • Jakość:
        3 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        3 pkt
      • Koszt:
        2 pkt
    • Pomocność opinii: 2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.2 pkt)
      sebolan
    • Data dodania: 2013-03-26 13:38:46
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Polecam.
      Jeśli chodzi o wcześniejsze negatywne opinie to naprawdę czytać instrukcję, czytać i jeszcze raz czytać. Ciśnienie bezwzględne (ABS) i względne (REL) to drugie można kalibrować tak jak ja korzystam ze strony http://www.twojapogoda.pl wpisać swoją miejscowość, prognoza godzinowa i jest na pewno wszytko ok. Blokada przycisków przy synchronizacji DCF oprócz podświetlenia. Temperatura wewnątrz jak i zewnątrz ok. Wschody, zachody słońca i księżyca różnią się tylko minutą lub dwoma. Jeszcze muszę rozpracować tylko Prognozę pogody w stacji bo według instrukcji powinna wskazywać mniej więcej aktualną pogodę a tak nie jest pomimo że też można ją skalibrować.
      Ogólnie jestem zadowolony i polecam.
    • Produkt posiadam od kilku dni
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 13 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
[1]2 »»
 
Copyright © 2018 Stacje-Pogody.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Powered by WMrecenzje