Jesteś w » Strona główna » METEO » SP-22 » Opinie
PLIKI COOKIES: Serwis używa cookies. Więcej informacji w regulaminie serwisu. OK (wyłącz komunikat)

Opinie stacja pogody METEO SP-22

(3.76 pkt)
Stacja pogody METEO SP-22
  • Jakość:
    3.78 pkt
  • Funkcjonalność:
    3.78 pkt
  • Niezawodność:
    3.22 pkt
  • Dokładność:
    3.78 pkt
  • Koszt:
    4.22 pkt
Sortuj według: data ↑ | ocena | pomocność
    • (4.2 pkt)
      Shamy
    • Data dodania: 2013-12-08 00:16:46
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Używam tej stacji od ponad dwóch lat! Nigdy nic nie zepsuło się w niej, jedyna wada to taka, że podczas połączenia z siecią cały czas się świeci podświetlenie. Zasięg również idealny, odbiera mi dane od czujnika który jest zza ścianami betonowymi z drugiej strony domu. Baterie starczyły mi na średnio rok użytkowania, w pierwszym roku użytkowania był to okres powyżej 12 miesięcy. Drugim i zarazem ostatnim minusem są delikatne nieścisłości w podawanej temperaturze minusowej. Podczas upałów czujnik nie nagrzewa się mimo czarnego koloru. Cena adekwatna do oferowanych możliwości.

      Stacja jest idealna dla osób które są na początku swojej przygody z meteorologią. Polecam z czystym sumieniem!
    • Produkt posiadam od kilku lat
    • Zalety
      dobry zasięg,
      niezawodność,
      długa żywność baterii
    • Wady
      ciągłe podświetlenie przy podłączeniu zasilacza,
      delikatne wahania temperatury poniżej zera
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        3 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (2.4 pkt)
      kamil
    • Data dodania: 2013-10-29 11:52:50
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Chiński badziew jakich mało. Po za tym że ładnie wygląda praktycznie nie ma zalet. Największą wadą jest czujnik zewnętrzny który pada po pół roku. Producent myśli że każdy użytkownik to jeleń i kupi nowe urządzenie, bo o kupnie czujnika nie ma mowy jak to ma miejsce u innych producentów. Polecam tym którzy nie potrzebują pomiaru zewnętrznej temperatury, lub chcą urządzenie na pół roku.
    • Produkt posiadam od pół roku
    • Zalety
      wygląd
    • Wady
      awaryjność
      kiepskie wykonanie
      czujnik zewnętrzny który pada po kilku miesiącach
      brak serwisu
      • Jakość:
        1 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        2 pkt
    • Pomocność opinii: -3 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (1.6 pkt)
      Józek
    • Data dodania: 2013-07-13 18:59:44
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Po 6 miesiącach wysiadł czujnik zewnętrzny.Na bateriach często (2-3 razy w miesiącu) zerował się i trzeba było od nowa ustawiać.Nie radzę go kupować ludziom o słabych nerwach, ponieważ mogą ten zakup przypłacićpogorszeniem zdrowia.Na zasilaniu z sieci energetycznej nie stwarzał problemów.Wadliwy czujnik zewnętrzny eliminuje go z rynku.
    • Produkt posiadam od pół roku
    • Zalety
      Nie w idzę
    • Wady
      Czujnik zewnętrzny wadliwy decyduje o nieprzydatności stacji pogodowej.
      • Jakość:
        1 pkt
      • Funkcjonalność:
        1 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        1 pkt
    • Pomocność opinii: 2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (3.6 pkt)
      lucky
    • Data dodania: 2013-06-17 15:07:33
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Kupiłem tą stacje ponad rok temu i niestety po 9 miesiącach szczęśliwego użytkowania padł mi czujnik zewnętrzny. I tu zaczął się mój problem bo kupno do niego drugiego czujnika jest niemożliwe, jak to ma miejsce w przypadku innego modelu tej firmy meteo 10. Podobno ktoś kiedyś sprzedawał na allegro czujniki do 22-ki ale ja nie mam okazji nigdy trafić na aukcję, a poluje na niego od pół roku. Choć ta stacja mi się bardzo podoba to wydawanie 130zł na nowa stację nie wchodzi w grę. Moja prośba ma ktoś jakieś info gdzie można dokupić do tej stacji czujnik. pzdr.
    • Produkt posiadam od roku
    • Zalety
      ładny wygląd
      dużo informacji
      zasilacz
    • Wady
      zawodny czujnik zewnetrzny
      • Jakość:
        3 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        2 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (3.6 pkt)
      kutin123456
    • Data dodania: 2012-02-01 14:27:18
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Bardzo przydatne
    • Zalety
      Pokazuje fazy księżyca, zachmurzenie, temperature i wilgotność w mieszkaniu,
      temperature i wilgoć na zewnątrz.
    • Wady
      Po nie całum roku urzytkowania przestały mi działać: czujnik wilgotności i temperatury na zewnątrz.
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        3 pkt
      • Niezawodność:
        2 pkt
      • Dokładność:
        3 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: -3 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.6 pkt)
      user
    • Data dodania: 2010-12-24 18:01:01
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Stacja ładnie wykona i funkcjonalna. Posiada automatyczną synchronizacje czasu z zegarem atomowy, ale warunkiem koniecznym jest odpowiedni poziom sygnału DCF czyli brak pezeszkód typu sciana i odpowiednie jej ustawienie: w oknie, frontem lub tyłem do kierunku Frankfurtu nad Menem.
      Wada to bardzo niski zasieg działania czujnika zewnętrznego, znaczne odchyłki przynaujmiej we wskazaniu temperatury. I niestety będę ja reklamował.
    • Zalety
      - Stacja ładnie wykona
      - Automatyczna synchronizacja czasu DCF
      - Czytelne wskazania
      -
    • Wady
      - Bardzo mały zasięg czujnika
      - Błędy wskazań
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: -6 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4 pkt)
      Mateusz
    • Data dodania: 2010-12-17 17:01:04
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Nie wiem skąd "MATRIX" wziął informację o tym, że stacja ta posiada automatyczne sterowanie DST?
      Ja czegoś takiego nie stwierdziłem.
      Poza tym wyświetlacz nie daje się wyłączyć, ani ściemnić przy zasilaniu sieciowym. Jest zbyt jasny w nocy (prawie jak lampka), przez co zupełnie nie sprawdza się jako budzik przy łóżku.
      Brak również możliwości kalibracji wskazań ciśnienia. Pokazuje jakieś ciśnienie, ale w jakiej lokalizacji to dokładnie nie wiadomo.
      Posiada 2 budziki, ale nie można ustawić dla nich dzwonka. Oba dzwonią tak samo co jest mylące.
    • Zalety
      wygląd, cena,
    • Wady
      brak DST, brak regulacji podświetlenia, brak ustawień tonów dla dzwonków,brak kalibracji ciśnienia,
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        3 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        3 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 4 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.8 pkt)
      RALF
    • Data dodania: 2010-11-15 23:42:15
    • Polecam świetne za tą cenę jednak stacja nie musi być droga i beznadziejna :)
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 5 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (5 pkt)
      MATRIX
    • Data dodania: 2010-11-08 21:07:07
    • Miałem kilka stacji tej klasy, ale ta naprawdę jest zaskakująca i nie wiem czemu w opisie jest napisane brak sygnału sterowania zegara DCF, ponieważ posiada automatyczne sterowanie DST.
      Jak na razie to oceniam ten produkt w całości na 5.
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 6 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
 
Copyright © 2018 Stacje-Pogody.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Powered by WMrecenzje