Jesteś w » Strona główna » KRUPST » SL-53035P » Opinie
PLIKI COOKIES: Serwis używa cookies. Więcej informacji w regulaminie serwisu. OK (wyłącz komunikat)

Opinie stacja pogody KRUPST SL-53035P

(2.2 pkt)
Stacja pogody KRUPST SL-53035P
  • Jakość:
    2.08 pkt
  • Funkcjonalność:
    2 pkt
  • Niezawodność:
    2.36 pkt
  • Dokładność:
    2.27 pkt
  • Koszt:
    1.92 pkt
Sortuj według: data ↑ | ocena | pomocność
    • (3.8 pkt)
      Piotr
    • Data dodania: 2014-01-07 20:20:44
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Temperatura różni się o ok 2 stopnie od pomiaru termometrem manualnym. Historyzacja ciśnienia kasuje się po jakimś czasie (nie przeszkadza mi to). Plastik obudowy nieco kiczowaty i za małe guziki - czyli ergonomia szwankuje. Ale w tej cenie jest higrometr, barometr, prognoza i działanie na klaśnięcie :) Wyświetlacz faktycznie doskonały nie jest, ale opinie, że nic nie widać są grubo przesadzone. W tej cenie ciężko będzie o stację o zbliżonej funkcjonalności (szczególnie barometr).

      Mając na uwadze tak mankamenty jak i zalety stacji - mogę polecić (chociaż umiarkowanie) zakup urządzenia.
    • Produkt posiadam od miesiąca
    • Zalety
      Dużo funkcji
      Przyzwoita dokładność
      Dobra cena
      Wygląd
    • Wady
      Wykonanie - marny plastik
      Ergonomia
      Powolne działanie czujnika zewnętrznego
      • Jakość:
        3 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        3 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (1 pkt)
      Grzegorz
    • Data dodania: 2012-11-26 19:45:46
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • MAM JĄ O OK ROKU MÓJ MODEL TEZ NIE JEST ZBYT DOKŁADNY W DODATKU STACJA I CZUJNIK POŁOŻONE W TYM SAMYM MIEJSCU WSKAZUJĄ RÓŻNE WARTOŚCI.
      NAJGORSZE U MNIE PRZEDNIA SZYBKA BARDZO SZYBKO SIĘ PORYSOWAŁA I ZMATOWIAŁA TO PO PROSTU SŁABEJ JAKOŚCI PLASTIK.
      NIE POLECAM DLA MNIE BUBEL I TO BARDZO DROGI .
    • Produkt posiadam od roku
      • Jakość:
        1 pkt
      • Funkcjonalność:
        1 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        1 pkt
      • Koszt:
        1 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (1.2 pkt)
      grzes
    • Data dodania: 2011-01-24 23:43:31
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • W całej serii nie działa zapamiętywanie max/min a dokładniej resetuje się po każdej okrągłej godzinie, co w przypadku wolnozmiennych wielkości (temperatura,wilgotność) jest równoznaczne z niedziałaniem.
      Sprzedawca, kiedy się zorientował, że wszystkie takie są, stwierdził, że "tak to to jest celowo zaprogramowane" i odmówił reklamacji.
      Słabo czytelne wyświetlacze były podobno we wcześniejszych seriach.
    • Zalety
      dość duża ilość (teoretycznych) funkcji
    • Wady
      słaba dokładność (jak w większości stacji elektronicznych)
      niedziałający min/max
      • Jakość:
        1 pkt
      • Funkcjonalność:
        1 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        2 pkt
      • Koszt:
        1 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (1.4 pkt)
      chris
    • Data dodania: 2010-09-05 22:12:32
    • W pierwszej stacji pogodowej nie działał barometr. Pokazywał mi przez przez 3 dni 1012hPa. Odesłałem. Trzymając urzedzenie w domu wraz z termometrem zew jest różnica w pokazywanej temperaturze i wilgotnosci. Ekran słabo czytelny. Praktycznie widać coś tylko pod kątem 45 stopni patrząc z góry. Wizualizacje słabo zgadzają się z rzeczywistością. Fajne jest natomiast włączanie ekranu za pomocą dotyku lub klaśnięcia. To jednak za mało jak na tą cenę. Produkt mało dokładny. Nie powinien kosztować więcej niż 30 zł. Odradzam. Szkoda czasu i nerwów.
      • Jakość:
        2 pkt
      • Funkcjonalność:
        2 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        1 pkt
      • Koszt:
        1 pkt
    • Pomocność opinii: 1 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.2 pkt)
      Mik
    • Data dodania: 2010-07-30 11:12:35
    • Jak najbardziej polecam- ale patrząc po przednich wpisach, zależy jak się trafi. Moja stacja działa nieprzerwanie już od roku, jeszcze nie wymieniałem baterii. Barometr trochę zaniża ( o około 4 hPa ), ale to nie tragedia. Prognoza prawie zawsze się sprawdza. Termometr i higrometr jest dokładny. Trochę denerwujące są przyciski umieszczone z tyłu i jeszcze małe, ale idzie się przyzwyczaić. Na wyświetlacz nie narzekam, widzę dobrze z każdego miejsca w pokoju. Ogólnie rzecz biorąc to polecam, ale zależy jak się trafi- ja trafiłem bardzo dobrze. Jest trochę za droga jak na taki produkt.
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        3 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (1 pkt)
      zbyszek
    • Data dodania: 2010-07-14 17:41:24
    • Uwaga! Nie kupować tego urządzenia.
      Reklamowałem kilka razy u dystrybutora, w końcu za koszty wysyłki zapłaciłem drugie tyle co za stację. Za pierwszym razem stacja w ogóle nie działała. Za drugim razem pokazywała nieprawidłowe dane. Temperaturę albo ciśnienie brała z kosmosu. Poza tym dane na jednostce głównej i zewnętrznej (kiedy oba urządzenia leżały obok siebie) różniły się między sobą. Za trzecim razem problem się znowu powtórzył a stacja po 2 miesiącach przestała działać.
      • Jakość:
        1 pkt
      • Funkcjonalność:
        1 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        1 pkt
      • Koszt:
        1 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (3.75 pkt)
      madoxxx
    • Data dodania: 2010-06-27 10:23:45
    • Bardzo fajna stacja . Bardzo ładnie się prezentuje.Dużo użytecznych funkcji. Jedynym ale jakiem mam to wyświetlacz lcd mógłby być wyższej klasy. Ale ogólnie Polecam!
      • Jakość:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        3 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (1.2 pkt)
      Marco_STW
    • Data dodania: 2010-06-15 09:54:28
    • Odradzam zdecydowanie zakup tej stacji !!! Jak i z kolorowym wyświetlaczem. Wyświetlacz kompletnie nie czytelny. Patrząc dopiero pod dużym kontem z góry widać wyraźnie cyfry. Na wprost wyświetlacz nie czytelny z odległości 0,5 m, przy podświetleniu jeszcze gorzej. Dla mnie to chiński bubek nie wart 5 zł.
      • Jakość:
        1 pkt
      • Funkcjonalność:
        1 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        1 pkt
      • Koszt:
        2 pkt
    • Pomocność opinii: 2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (1 pkt)
      orque
    • Data dodania: 2009-11-05 22:43:36
    • Słabo widoczny wyświetlacz
      Niedokładny barometr.
      Małe przyciski.
      Jak na tak kiepską jakość to drogi.
      • Jakość:
        1 pkt
      • Funkcjonalność:
        1 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        1 pkt
      • Koszt:
        1 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (1 pkt)
      Pablo
    • Data dodania: 2009-09-21 11:00:18
    • Stacja ma bardzo nieczytelny wyświetlacz (tylko pod odpowiednim kątem można przeczytać dane).
      Barometr to porażka, ustawienie wysokości n.p.m nie wpływa na zmianę ciśnienia.Przycisk SNZ mały i blisko innych przycisków do programowania.Po otwarciu obudowy okazuje się że jest to montaż najgorszej jakości.Nie polecam.
      • Jakość:
        1 pkt
      • Funkcjonalność:
        1 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        1 pkt
      • Koszt:
        1 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
[1]2 »»
 
Copyright © 2018 Stacje-Pogody.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Powered by WMrecenzje