Jesteś w » Strona główna » METEO » SP-18 » Opinie
PLIKI COOKIES: Serwis używa cookies. Więcej informacji w regulaminie serwisu. OK (wyłącz komunikat)

Opinie stacja pogody METEO SP-18

(3.78 pkt)
Stacja pogody METEO SP-18
  • Jakość:
    3.88 pkt
  • Funkcjonalność:
    3.75 pkt
  • Niezawodność:
    3.63 pkt
  • Dokładność:
    3.75 pkt
  • Koszt:
    4.29 pkt
Sortuj według: data ↑ | ocena | pomocność
    • (4.2 pkt)
      Manius
    • Data dodania: 2014-02-08 08:24:33
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Stacja metro sp18 jest godna polecenia pokazuje dokładnie temperaturę i ciśnienie, ale jeśli chodzi pogodę to jest znacznie gorzej. Pokazuje ze ma być burza a jest ladna pogoda nie jest to miarodajne.
      Można się doczepić że za daleko nie da się zewnętrznego czujnika czasami ma problemy z złapaniem zasiegu jak jest za daleko.
      Ale ogólnie polecam jak ktoś nie ma dużych wymagan, w innym przypadku warto poszukać lepszego sprzętu.
    • Produkt posiadam od kilku lat
    • Zalety
      Wygląd
      dokładność temperatury
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        4 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 3 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (3.6 pkt)
      kranu
    • Data dodania: 2014-02-08 00:54:56
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Stacja się 3 razy zepsuła na gwarancji, ale bez problemu producent wymieniał na kolejny egzemplarz i czwarty już się trzyma.
      Kolorowy wyświetlacz to ściema - tło jest tylko kolorowe.
      Przewidywania pogody to wiadomo bajer.
      Irytuje brak możliwości wyświetlenia temperatury zew i wew jednocześnie - trzeba przełączać albo czekać aż sama przeskoczy.
      Generalnie ze stacji jestem zadowolony.
    • Produkt posiadam od kilku lat
    • Zalety
      synchronizacja czasu
    • Wady
      bywa awaryjna
      nie pokazuje dużych mrozów (kończy się zakres)
      • Jakość:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        3 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        3 pkt
    • Pomocność opinii: 1 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.8 pkt)
      Marlena38
    • Data dodania: 2013-06-24 22:18:03
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Jestem w posiadaniu stacji od kilku tygodni i jestem w pełni z niej zadowolona. Bezproblemowo, automatycznie odczytała czas, czujnik zewnętrzny, mimo umieszczenia w odległości kilku metrów, działa bez zarzutu. Dokładność pomiarów plus zadowalająca prognoza pogody, która trafnie ostrzega mnie, aby nie wychodzić bez parasola, nawet gdy nie zapowiada się na deszcz. Dodatkowym dużym plusem jest estetyka wykonania, sprawiająca, że stacja pogody zdobi wnętrze.
    • Produkt posiadam od kwartału
    • Zalety
      -dokładność pomiaru,
      -estetyka wykonania,
      -niezawodność.

    • Wady
      - brak (po użytkowaniu przez kilka pierwszych tygodni)
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.8 pkt)
      wlodek10
    • Data dodania: 2012-10-20 12:00:50
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • W dniu wczorajszym zakupiłem stację pogody Meteo sp18. Stacja ta mile mnie zaskoczyła. Czujnik temperatury w odległości 7 metrów od satcji działa bez zarzutu mimo iż po drodze napotyka dwie ściny betonowe ( mieszkanie w wieżowcu). Odczyt temperatury zewnętrznej i wewnętrznej oraz ciśnienia atmoserycznego identyczny jak na stacji Hama EWS 750 którą również posiadam.Jedynie temperatura wewnątrz pomieszczenia przy ustawinym podświetleniu na maksimum zawyżona około 0,3 stopnia. Na podświetleniu Low wskazania temperatury wewnątrz pomieszczenia dokładnie mnie akurat takie podświetlenie w zupełności wystarcza.Prawidłowy odczyt ciśnienia po ustawieniu wysokości npm na jekiej znajduje się stacja.Zegar również złapał sygnał za pierwszym razem. Podsumowując za tę cene stacja działa bardzo dobrze. Czytając inne opinie na temat tej stacji być może trafiłem na dobry egzemplarz.
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      doaładność, cena, duża ilość pomiarów
    • Wady
      zakres temperatury minimalnej -20
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 5 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (2 pkt)
      balto5
    • Data dodania: 2012-10-18 22:21:14
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Po paru dniach oddałem do sklepu. Zwrot gotówki. Czujnik był za oknem - stacja była w mieszkaniu - zasięg 3 metry (w linii prostej, komponenty "widziały się"), powyżej tego zasięg zerwany. Zegar DCF jak kierunkowskaz - działa, nie działa, działa, nie działa...........
      Podświetlenie bardzo kiepskie - bardzo słaby kontrast i blade kolory. Jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia. Zdecydowanie odradzam. Lepiej kupić markową, ze znacznie mniejszą ilością wskazań, ale porządną.
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Wady
      Brak zalet.
      • Jakość:
        2 pkt
      • Funkcjonalność:
        2 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        2 pkt
      • Koszt:
        3 pkt
    • Pomocność opinii: -4 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.8 pkt)
      marzena
    • Data dodania: 2011-06-05 17:16:45
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Mam tę stację od listopada 2010 roku i jestem z nie zadowolona. Trzeba tylko wszystko ustawić wg. instrukcji.
    • Zalety
      wygląd , czytelny ekran,w miare dokładny
    • Wady
      cena powinna być niższa
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        4 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 12 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (1 pkt)
      Adam
    • Data dodania: 2011-05-21 21:25:08
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Kupilem (maj 20011) w Auchan za 119 zlotych, niestety dziala tylko zegar i temperatura w pokoju, radio sync nie dziala, barometr pokazuje stale cisnienie, przewidywanie pogody caly czas descze mimo ze swieci slonce, zewn temperatura - odczyt czesto sie urywa. Zwrocilem do "Oszoloma" - chinski chlam. Nie kupowac!
      • Jakość:
        1 pkt
      • Funkcjonalność:
        1 pkt
      • Niezawodność:
        1 pkt
      • Dokładność:
        1 pkt
    • Pomocność opinii: -8 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (5 pkt)
      Bogusław
    • Data dodania: 2010-12-15 17:33:24
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Kupiłem tę stację przez internet w ElektroWorld za 96zł (odbiór osobisty).Bardzo ładnie się prezentuje stoi sobie na meblach w pokoju.Czytałem wiele opinii na forach raz lepsze raz gorsze ale tym produktem zostałem mile zaskoczony może trafiłem na wyjątkowo dobry egzemplarz,przewidywanie pogody uważałem za ściemę ale działa i to trafnie.W tej stacji pogodowej wszystko działa na piątkę+, w zestawie jest zasilacz i instrukcja po polsku(trochę lakoniczna)ale wystarczająca.
    • Zalety
      -super wygląd
      -zasilacz
      -pomiar temp odczuwalnej
      -pomiar punktu rosy
      -przewidywanie pogody
    • Wady
      -temp.ujemna tylko do -20*
      • Jakość:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Niezawodność:
        5 pkt
      • Dokładność:
        5 pkt
      • Koszt:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 20 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
 
Copyright © 2018 Stacje-Pogody.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Powered by WMrecenzje